Evenimentul Zilei > Politica > REACȚIA lui Orban la DEMISIA din PNL a Ramonei Mănescu
REACȚIA lui Orban la DEMISIA din PNL a Ramonei Mănescu

REACȚIA lui Orban la DEMISIA din PNL a Ramonei Mănescu

Ludovic Orban a comentat pe marginea demisiei din PNL a Ramonei Mănescu. Întrebat dacă europarlamentarul a demisionat din partid, liderul liberal a răspuns: „Aştept să îşi dea demisia şi din Parlamentul European”.

Președintele PNL nu a dorit să facă mai multe comentarii pe seama acestui subiect, informează News.ro

Fostul ministru al Transporturilor în Guvernul USL condus de Victor Ponta și-a dat demisia, ieri din PNL. Anunțul a fost făcut de secretarul general al partidului, Robert Sighiartău. Deși nu a vrut să își motiveze gestul, potrivit unor surse politice, Mănescu a semnat deja adeziunea la ALDE, formațiune condusă de Călin Popescu Tăriceanu. Ea urmează să treaca de la Partidul Popularilor Europeni (PPE) la cel al Alianței Liberalilor Democrați din Parlamentul European.

Ramona Mănescu este la al II-lea mandat de europarlamentar (de fiecare dată aleasă pe listele PNL). Surse politice susțin că în curând ar putea să fie urmată în ALDE de soțul ei, Rareș Mănescu, fostul primar al Sectorului 6 și fost trezorier al PNL.

Reamintim că Norica Nicolai și Renate Weber au fost excluse din PNL. Eurodeputatelor li s-a reproșează faptul că nu au respectat decizia conducerii partidului de a trece la Partidul Popularilor Europeni.

Rise Project a scris, în luna februarie a acestui an, că peste 14 hectare de teren au fost retrocedate suspect, în Sectorul 6, în beneficiul eurodeputatului Ramona Mănescu (44 de ani), al magnatului imobiliar Dragoş Dobrescu (46 de ani) şi al fostului primar Cristian Poteraş (51 de ani), care în prezent ispăşeşte o condamnare de opt ani de închisoare, dictată în 2015, pentru retrocedarea frauduloasă a 12 hectare în Sectorul 6, scriu, marţi, jurnaliştii de la Rise Project. Potrivit acestora, Ramona Mănescu ar fi câştigat 2,35 milioane de euro din specularea drepturilor succesorale ale unor terenuri, la începutul carierei sale politice, în 2005-2007, când era vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret.