Reacția europarlamentarului Cristian Terhes în cazul Sorinei: „În România drepturile omului au ajuns un lux”

Reacția europarlamentarului Cristian Terhes în cazul Sorinei: „În România drepturile omului au ajuns un lux”

Europarlamentarul PSD Chris Terhes susține că în cazul micuței Sorina se vede exact cum a ajuns România o republică a procurorilor, în care drepturile omului au devenit un lux, așa cum spunea fostul ministru al Justiției, Raluca Prună.

„Extragerea prin forță și abuz, de către procuroarea Maria Pițurcă, a minorei Sorina din sânul familiei care a crescut-o este încă o dovadă a cangrenarii justiției din România, în care magistrați foarte bine plătiți au ajuns să disprețuiască atât legea cât și oamenii care le plătesc salariile și pensiile grase.

În multiple relatări publice se spune că procuroarea Maria Pițurcă și-a justificat gestul abuziv sub pretextul că a pus în executare o decizie definitivă a unei instanțe civile, care a dispus că Sorina să fie adoptată de o familie de români din SUA.

Fără a pune la acest moment în discuție legalitatea acelei hotărâri definitive, respectivă hotărâre trebuia să fi fost încuviințată a fi executată silit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe rolul Judecătoriei Baia de Amară există două cauze care au că obiect încuviințarea executării silite a deciziei care o privește pe Sorina: dosar 804/181/2019, care a avut termen pe dată de 20.06.2019, și dosar 812/181/2019, care va avea termen pe dată de 26.06.2019.

În dosarul 804/181/2019 judecătorul a autorizat executarea silită „prin toate modalităţile de executare silită prevăzute de lege.”

Citind prevederile legale și privind la comportamentul procuroarei hashtagiste "fără mama, fără tată" Maria Pițurcă, oricine om cu minim simt al dreptății vede abuzul pe care procuroarea l-a comis. Printre aceste abuzuri sunt:

1. Procurorul nu are nici o atribuție să execute silit o hotărâre judecătorească civilă.

2. De la admiterea executării silite de către instanța sunt niște termene în care executorul judecătoresc – și nu procurorul – trebuie să someze debitorul să predea minorul, termene care nu s-au respectat în acest caz.

3. Se interzice bruscarea minorului de către oricine.

4. Este executorul judecătoresc cel care cere sprijin autorităților, nu procurorul, cum s-a întâmplat în acest caz.

5. Dacă minorul se opune, e necesară o consiliere psihologică și o întreagă altă procedura de urmat.

Complici la acest abuz împotriva unui cetățean român minor vulnerabil nu sunt doar șefii acelui procuror, ci și presă și ONG-urile care caută să justifice acest abuz scandalos.

Asta e România lui Prună, Cioloș și Iohannis în care “drepturile sunt un lux” , a postat Cristian Terhes pe pagina lui de Facebook.