Evenimentul Zilei > Politica > REACŢIA PSD la Guvernul de uniune naţională / Echipa Dragnea vrea să ia peste 42% la parlamentare
REACŢIA PSD la Guvernul de uniune naţională / Echipa Dragnea vrea să ia peste 42% la parlamentare

REACŢIA PSD la Guvernul de uniune naţională / Echipa Dragnea vrea să ia peste 42% la parlamentare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), spune că partidul nu poate să ia în calcul o coaliţie la guvernare cu PNL.

"Din evaluările noastre, în acest moment, PSD-ul şi cu ALDE pot face peste 50% şi în aceste condiţii, iată, avem deja o majoritate în Parlament sau am avea o majoritate în Parlament. Noi ne propunem să obţinem un rezultat chiar mai bun de 41%-42%, cu o campanie foarte bună, cu nişte candidaţi care să prezinte o ofertă serioasă, noi considerăm că putem obţine un scor foarte bun", a declarat Iordache la RFI.

Întrebat dacă ia în calcul un Guvern PSD-PNL, deputatul social-democrat a răspuns: "Eu nu cred că trebuie luat în calcul un astfel de Guvern. Noi ne propunem să avem o majoritate împreună cu colegii de la ALDE. În funcţie de rezultatul alegerilor parlamentare, putem discuta şi eventual cooptarea UDMR-ului în această coaliţie".

Întrebat care sunt argumentele împotriva unui Guvern PSD-PNL, Florin Iordache a explicat: "Argumentele ţin în primul rând de programul de guvernare şi de modul de care considerăm noi că sunt direcţiile principale şi atunci când vom prezenta programul de guvernare, o să vedeţi că avem destule argumente şi destule diferenţe care există între programul nostru şi programul PNL şi de aceea nu cred că suntem compatibili în modul în care vedem noi dezvoltarea României în perioada următoare. Poţi fi intr-o echipa de guvernare cand ai elemente comune. Nu se poate lua în calcul un Guvern de mare uniune nationala PSD-PNL".

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: