Evenimentul Zilei > Economie > Reacția Microsoft după atacul cibernetic. Programe de securitate gratuite tuturor
Reacția Microsoft după atacul cibernetic. Programe de securitate gratuite tuturor

Reacția Microsoft după atacul cibernetic. Programe de securitate gratuite tuturor

Reacția celui mai mare producător de software din lume, compania Microsoft, la atacul cibernetic la nivel mondial în scopul extorcării, a fost să pună la dispoziţie, în mod gratuit, soluţii în domeniul securităţii pentru versiuni mai vechi ale sistemului Windows, relatează The Associated Press, citat de news.ro.

Până acum, Microsoft a produs soluţii pentru sisteme mai vechi, precum Windows XP din 2001, disponibile numai celor mai mari organizaţii care plătesc suplimentar pentru servicii de susţinere extinse, însă milioane de persoane şi afaceri mici deţin în continuare aceste sisteme.

Microsoft anunţă acum că le va oferi soluţii în mod gratuit tuturor. Atacul de vineri a exploatat o vulnerabilitate a sistemului Windows care ar fi fost identificată de Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA) şi care a fost divulgată ulterior pe Internet.

Microsoft a publicat soluţii la această vulnerabilitate în martie, însă computerele care nu au instalat soluţia au fost vizate în acest atac cu ransomware. Odată instalat în reţeaua unei organizaţii, malware-ul folosit în atac s-a răspândit rapid folosindu-se de această vulnerabilitate.