Evenimentul Zilei > Politica > Reacţia lui Radu Mazăre la decizia PSD de penalizare a filialelor cu rezultate slabe la europarlamentare: „ÎMI TREMURĂ GENUNCHII DE FRICĂ !”
Reacţia lui Radu Mazăre la decizia PSD de penalizare a filialelor cu rezultate slabe la europarlamentare: „ÎMI TREMURĂ GENUNCHII DE FRICĂ !”

Reacţia lui Radu Mazăre la decizia PSD de penalizare a filialelor cu rezultate slabe la europarlamentare: „ÎMI TREMURĂ GENUNCHII DE FRICĂ !”

Preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, recunoaşte că nu prea s-a implicat în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, filiala lui obţinând doar 34,47%, sub media naţională a partidului şi mai puţin decât în 2009.

Radu Mazăre admite că nu s-a implicat suficient pentru mobilizarea electoratului său, „ poţi să consideri şi aşa” dar preocuparea sa majoră ar fi  fost proiectul de preluare a încă 13% din acţiunile portului Constanţa. „Am considerat că oamenii vor înţelege, implicit. Nu m-am aplecat foarte mult asupra alegerilor europarlamenatre, putea să fie şi mai bine. A fost amestecat, aşa”, a declarat el pentru EVZ. Respinge „speculaţia” că neimplicarea sa  în campania electorală ar fi fost de fapt un semnal de alarmă pentru conducerea PSD, care nu a urgentat predarea portului. „Nu, nu cred, problema nu o punem aşa. Eu m-am întâlnit  ieri şi cu ministrul  Dan Şova, lucrurile sunt pe făgaşul normal. Aşteaptă din partea Comisiei Europene, e mult spus clarificare.Aşteaptă ca ei să fie informaţi pentru că Europa a recomandat să existe un control majoritar la stat, stat însă fiind considerat, aşa cum e normal, şi autoritate centrală şi autoritate locală. Deci în principiu nu sunt probleme. Când vine hârtia asta se va emite Hotărârea de Guvern. Nu sunt probleme nici la ministerul Justiţiei”.

„Protestul sindicatelor portuare, un caraghioslâc”

Mai mult decât sigur că până la alegerile prezidenţiale va obţine portul, Radu Mazăre îşi anunţă şefii de partid că în viitoarea campanie electorală va mobiliza tot electoratul. Fără a condiţiona preluarea portului de implicarea sa în campania pentru prezidenţiale. „Nu mai am de ce să condiţionez din moment ce toată lumea e înţeleasă pe acest aspect. Am aflat şi că mâine o să facă un miting vreo 7000 de sindicalişti, pot fi şi 15.000  şi că vor aduce oameni din ţară cu autobuzele să demostreze pentru portul Constanţa. Ce treabă au ăia de la Bucureşti? Ei au făcut o hârtie că demonstrează împotriva guvernului cu legislaţia muncii , ca să aibă justificare, şi în subsidiar o să ţipe pentru port. E un caraghioslâc. Vă daţi seama ce energii se cheltuiesc dacă ei aduc oameni de prin ţară cu autobuze ca să demonstreze pentru o problemă care este eminamente locală?”

„Mă implic pentru prezidenţiale, nu numai la Constanţa ci în toată ţara”

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, nu a primit reproşuri de la centru pentru scorul slab al partidului în judeţ. „Uite, îmi tremură genunchii de frică” a reacţionat el când a aflat că şefii PSD din teritoriu, cu rezultate sub media pe ţară, vor fi „decapitaţi”.  Dă însă asigurări, mai ales că este cercetat penal sub control judiciar şi nu poate părăsi ţara, că după o vară în care va avea treabă în Mamaia va intra cu toate forţele în iureşul politic.
„Sigur că da, am să mă implic pentru prezidenţiale, nu numai în Constanţa ci în toată ţara”, a răspuns Radu Mazăre, pentru EVZ, la ieşirea din sediul IPJ Constanţa unde trebuie să se prezinte săptămânal.