"Cei de la comisie n-au venit cu raportul, pentru că, până să se (…) finalizeze termenul de aprobare tacită, n-au căzut de comun acord asupra unei forme finale. Asta e", a spus Dragnea, citat de Agerpres

De asemena, întrebat dacă PSD şi ALDE nu au majoritate în acea comisie, liderul social-democrat a replicat: "Mai dezgropăm morţii? A ajuns în Cameră legea". 

Cu o zi în urmă, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus că proiectul legii graţierii, care urma să fie adoptat tacit marţi, nu poate intra pe ordinea de zi a plenului, întrucât la Biroul permanent nu s-a primit raportul Comisiei juridice în acest caz. 

"Nu ştiu dacă o lăsăm aşa (să fie adoptată tacit – n.r.), dar până în momentul de faţă de la Comisia juridică nu am primit raportul. Fără raport, nu poate să intre pe ordinea de zi a plenului", a explicat Tăriceanu, la finalul Biroului permanent al Senatului.

Termenul la care trebuia dezbătută și votată Legea grațierii a fost 23 mai. Cu toate acestea, conducerea Senatului a refuzat să pună proiectul de lege pe ordinea de zi a plenului de marți, pe motiv că nu a sosit raportul suplimentar de la Comisia juridică a forului legislativ. Astfel, Legea se consideră adoptată tacit în forma primită de la Guvern, fără a fi luate în seamă amendamentele parlamentarilor, iar inițiativa legislativă se duce direct în plenul Camerei Deputaților, care va vota în calitate de for decizional. 

Te-ar putea interesa și: