Din cauza amendamentelor la proiectul de lege, Comisia juridică a Senatului, condusă de senatorul PSD Robert Cazanciuc după îndepărtarea din această funcția a senatorului Șerban Nicolae, nu a mai dat un raport suplimentar așa cum s-a cerut de către plenul Senatului care să fie adoptat în acest termen, potrivit Digi24.  
  
"Eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege, că cea mai bună variantă pentru moment este că legea să plece din Senat așa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo și eu sunt foarte nemulțumit" declară Liviu Dragnea. 
  
 "Proiectul să fie adoptat în formă avansată de Guvern. E formă pe care o susținem și dorim că, din această perspectivă, lucrurile să fie extrem de clare, mai ales după turbulențele care au avut loc săptămâna trecută", susținea și Călin Popescu Tăriceanu, referindu-se la amendamentele prin care se grațiau faptele de corupție, care trecuseră de comisia juridică din Senat și care au provocat proteste de stradă.  

În plenul Senatului din 8 mai, când a fost votată reîntoarcerea la Comisia juridică a Legii grațierii, senatorul PNL, Alina Gorghiu spunea că liderul PSD, Liviu Dragnea, are interes de a fi aprobat proiectul  în forma trimisă de Executiv.

"Legea grațierii doar rezolvă speța punctuală a domnului Dragnea. În proiectul comisiei nu se pune problema grațierii a faptelor din campanie și cele cu suspendare, însă în varianta Guvernului știți foarte bine că faptele și infracțiunile cu suspendare sunt grațiate. Dl Dragnea dorește proiectul reîntors pentru a trece acest proiect".

Te-ar putea interesa și: