Editura Evenimentul si Capital

REACȚIA IGSU după scrisoarea unui pompier adresată minsitrului Carmen Dan

Autor: | | 2 Comentarii | 6846 Vizualizari

IGSU a reacționat în urma articoului preluat de EVZ de pe Agenda Pompierului, site care a publicat scrisoarea unui pompier cu mulţi ani de experienţă care arată umilinţele la care sunt supuşi colegii săi din cauza nenumăratelor probleme, de ordin material, tehnic, dar şi în ceea ce priveşte conducerea sistemului. Șefii pompierilor militari recunosc lipsurile cu care se confruntă, însă precizează că eficiența și performanța instituției poate fi măsurată în numărul vieților salvate.

Conducerea IGSU a transmis precizări ca urmare a apariției scrisorii unui un pompier cu mulţi ani de experienţă în spate, trimisă ministrului de Interne, Carmen Dan, în care acesta arată umilinţele la care sunt supuşi colegii săi, din cauza nenumăratelor probleme, de ordin material, tehnic, dar şi în ceea ce priveşte conducerea sistemului, cu care se confruntă acest domeniu. Scrisoarea a fost preluată de EVZ din publicația Agenda Pompierului iar IGSU a transmis puctul său de vedere adresat redactorului șef al acestui site, Ioana Anamaria Ungur.

„Stimată doamnă Ioana Anamaria Ungur,

Apreciem interesul continuu manifestat față de arma pe care o reprezentăm și vă suntem recunoscători că aduceți în atenție aspecte sesizate de cadre ale instituției noastre, care au ales să apeleze la sprijinul dumneavoastră, depășind astfel etape ierarhice pe care orice militar are obligația să le cunoască, să le respecte și să le urmeze.

Am manifestat permanent deschidere și transparență, astfel că ați beneficiat de informațiile comunicate public care certifică evoluția în timp a IGSU și rolul pe care instituția noastră a reușit să-l probeze, ca autoritate în aplicarea legii din România.

Creșterea și performanța unei instituții pot fi măsurate în numărul vieților salvate, în eficiența misiunilor susținute de tehnica de intervenție, pregătirea personalului și, nu in ultimul rând, de perseverența în ducerea la îndeplinire a obiectivelor instituționale, orientate spre siguranța cetățeanului. Mărturie stau și aprecierile organismelor similare din străinătate, alături de care s-au desfășurat misiuni importante, de anvergură.

Dezvoltarea unei instituții include viziuni, planuri, strategii, a căror implementare presupune, atât efort, dedicare și angajament din partea personalului propriu - operativ și neoperativ, cât și alocări bugetare adecvate implementării măsurilor respective. Prezența IGSU, alături de alte instituții, în coordonarea DSU, impune corelarea și integrarea viziunii de dezvoltare a sistemului integrat de răspuns la urgență.

Misiunile s-au diversificat în timp, tipurile de risc comportă ample manifestări, iar aceste câteva aspecte reclamă, fără echivoc, adaptarea rapidă în furnizarea răspunsului pentru protecția comunităților.

Astfel, la nivel instituțional au fost prioritizate acțiuni care să susțină gestionarea misiunilor noastre, atât prin dotarea cu echipamente și tehnică performantă de intervenție, cât și prin pregătirea personalului, la un nivel adecvat statutului de profesionist.

În articolul publicat regăsim câteva aspecte asupra cărora, din considerente instituționale, pentru corecta informare a cititorilor, facem următoarele precizări:

Referitor la conceptul SMURD, beneficiul pe care asistența medicală de urgență în faza prespitalicească, destinat protecției vieții și a stării de sănătate a populației în general, este unul cert, probat în primul rând prin miile de vieți salvate anual.

Subliniem, așa cum am făcut-o în nenumărate rânduri, că misiunile de acordare a primului ajutor calificat, de asistență medicală de urgență și de descarcerare, pe care le presupune acest concept, reprezintă nu numai o medie de peste 85% din totalul misiunilor noastre, ci și un avantaj public, având în vedere condițiile dificile existente în sistemul de sănătate din România, cauzat de lipsa personalului medical.

De aceea, fără a diminua importanța și riscul implicate de celelalte misiuni din competență, tratăm cu aceeași responsabilitate misiunile SMURD, iar soluțiile adoptate de-a lungul timpului, în condițiile lipsei evidente de personal, au căutat în principal acoperirea întregii plaje de misiuni aflate în competență.

Dintre aceste soluții, le menționam pe cele mai relevante:

Iubita lui Gheorghe Turda rupe tacerea! De ce a fost nevoita sa se desparta de artist

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI