Reabilitatea Cazinoului din Constanța amânată pentru alegerile din 2020

Reabilitatea Cazinoului din Constanța amânată pentru alegerile din 2020

Transferat de doi ani la Compania Națională de Investiții (CNI) din subordinea Ministerului Dezvoltării, în vederea desemnării companiei care se va ocupa de consolidare și reabilitare, Cazinoul din Constanța se degradează îngrijorător din cauza firmelor care contestă licitația.

Primăria Constanța a trimis, astăzi, la solicitarea Compania Naționale de Investiții, un nou set de documente care urmează să ajungă la Consiliul Național penrtru Soluționarea Contestațiilor. Asta pentru că a treia licitație pentru reabilitarea Cazinoului a fost suspendată de o firmă contestatară. “Cred că este doar o incercarea de tergiversarea  a organizării licitației pentru că unora dintre competitori le este teamă de rigorile noile legi a achizițiilor publice. Documentele  trimise de noi  arată că nu este nevoie de aviz  de la Apele Române și că avem toate avizele și aprobările legale pentru organizarea licitației”, a explicat pentru EVZ, primarul interimar Decebal Făgădău.

Lucrarea costă peste 7 milioane de euro, bani de la guvern. Când Liviu Dragnea era titular la Ministerul Dezvoltării i-a promis lui Radu Mazăre 10 milioane de euro pentru Cazino. Dacă inițial, termenul de finalizare era de doi ani, noul termen stabilit de CNI este de 7 ani, pentru proiectare și execuție. “Cred însă că patru ani de zile sunt arhisuficienți pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului și mă bazez pe istoria imobilului. A fost bombardat în război, a suferit în urma cutremurului din 1977 iar atunci lucrările de restaurare, neavând la dispoziție tehnologiile și materialele moderne de astăzi, au durat câte doi-trei ani de zile”.

De soarta Cazinoului s-au arătat interesați premierul Dacian Cioloș și vicepremierul Vasile Dâncu, acesta din urmă anunțând, în urmă cu două săptămâni, că la sfârșitul lunii iunie CNI va relua procedura de achiziție publică. Primăria Constanța s-a angajat că poate prelua din proiect  partea de înzestrare, de mobilare, de asigurarea utilități tocmai pentru a accelera procesul de restaurarea și punere în funcțiune a Cazinoului. Asta poate însemna sume suplimentare de la bugetul local sau eventuala accesare de fonduri structurale.