Evenimentul Zilei > Politica > RĂZVRĂTIRE în ALDE. Cine NU îl vrea pe Tudose premier
RĂZVRĂTIRE în ALDE. Cine NU îl vrea pe Tudose premier

RĂZVRĂTIRE în ALDE. Cine NU îl vrea pe Tudose premier

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, astăzi, că în şedinţa Biroului Politic Central al ALDE a votat împotriva propunerii de premier a lui Mihai Tudose.

„Am votat contra pentru că daţi-mi voie ca în politică să am propria mea filosofie şi atitudine, să nu mă dezmint de ea. Eu înţeleg că suntem într-o coaliţie. Înţeleg foarte bine care au fost angajamentele în coaliţie. Este dreptul PSD să îşi desemneze primul-ministru, dar acesta va fi prim-ministrul României, nu al unui partid şi daţi-mi voie să am rezervele pe care le-am avut faţă de colegii mei. Nu le doresc a fi făcute publice şi să aştept decizia preşedintelui Iohannis”, a precizat, astăzi, Norica Nicolai după şedinţa comună a Biroului Politic Central al ALDE şi a parlamentarilor partidului, potrivit agerpres.ro.

Ea a precizat că rezervele sale „au fost generate de o analiză atentă a activităţii domnului Tudose şi de ceea ce este public în activitatea domniei sale”.

„Problemele cu acuzaţia de plagiat sunt foarte importante. Înţeleg că domnia sa şi-a retras teza, dar domnia sa nu este doamna Kovesi care să accepte să plagieze 5%, dar să rămână într-o funcţie. Eu cred că în politică trebuie să avem un anumit tip de responsabilitate şi de morală. (…) E dreptul meu să am rezerve. Am cântărit CV-ul domnului Tudose în atitudinea mea. Relaţiile cu SRI se pot presupune, dar fiind jurist şi neavând certitudini niciodată nu fac afirmaţii tranşante. Nu ştiu ce va face domnul preşedinte Iohannis. E decizia domniei sale, în funcţie de această decizie voi avea opinii”, a mai spus Norica Nicolai.

Cu toate acestea, ea şi-a exprimat speranţa că Tudose va fi un premier bun.

Norica Nicolai a subliniat că miniştrii ALDE vor fi menţinuţi şi în viitorul Guvern pentru a sublinia că „şi-au făcut datoria”.

Întrebată dacă este potrivit Tudorel Toader pentru a-şi continua mandatul la Ministerul Justiţiei, Nicolai s spus că nu știe dacă „este potrivit sau nu. Din punctul meu de vedere, domnul Toader este foarte lent în a pune de acord deciziile Curţii Constituţionale cu legea”.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, că membrii formațiunii politice au decis să susțină candidatura lui Mihai Tudose pentru funcția de premier.