Răzbunarea doamnei DSK. Anne Sinclair are o listă neagră cu toţi duşmanii soţului

Vânată de presă după scandalul sexual care îl are ca protagonist pe Dominique Strauss-Kahn, soţia politicianului, Anne Sinclair, se pregăteşte să se răzbune pe cei care au aruncat cu noroi în partenerul său de viaţă.

De pe lista neagră a fostei jurnaliste nu lipsesc doamnele din politica franceză, care s-au lepădat de fostul şef al FMI, dar şi oameni de presă.

După scandalul DSK, care a făcut zile la rând breaking news pe televiziunile din toată lumea, este de aşteptat ca Anne Sinclair să îşi ascută armele, scrie presa franceză. "Nu îi voi uita pe cei care mi-au aruncat soţul în groapa cu lei. Voi şti să îmi aduc aminte şi, la momentul potrivit, vom regla conturile", a afirmat Anne Sinclair, în timp ce în librăriile din Franţa urmează să fie lansată autobiografia sa.

Intitulată "Madame DSK, un destin frânt", cartea scrisă de Catherine Rambert şi Renaud Revel redă povestea fostei jurnaliste, căsătorită, din 1991, cu politicianul socialist.

"Cine o cunoaşte bine spune că Anne aşteaptă doar să coboare din avionul de Paris, la braţul lui Strauss-Kahn. Iar, pentru cine a trădat în momentul crucial, urmează momente grele. ‘Totul se plăteşte’, afirmă adesea doamna Strauss-Kahn", scriu autorii în volumul din care publicaţia VSD a publicat câteva extrase. "Această tendinţă, de a nu ierta nimic a devenit instinctivă", aduagă semnatarii cărţii.

După ce soţul său a fost arestat, în luna mai, fiind acuzat de agresiune sexuală asupra unei cameriste, fosta jurnalistă ar fi întocmit o listă neagră cu toţi aşa-zişii prieteni ai cuplului, care, în acele momente dificile, fie s-au dat la fund, fie au profitat de situaţie. Pe listă se regăsesc numele unor jurnalişti, editorialişti şi "apropiaţi", care nu s-au mulţumit să îl pună la zid pe fostul şef al FMI, ci au povestit şi unele detalii din viaţa personală a cuplului.

Primii pe listă, “greii" partidului socialist

Conform unor surse citate de VSD, Anne Sinclair are o listă cu "toţi cei care, din punctul ei de vedere, nu au dovedit sinceritate şi loialitate faţă de soţul ei". Şi, cel mai probabil, în vizorul ei se află "greii" Partidului Socialist, pe care îi consideră "ipocriţi şi laşi".

Prima ar fi Martine Aubry, lidera socialiştilor francezi, acuzată că i-ar fi întors spatele lui DSK, dar şi Segolene Royal, care a "îndrăznit" să câştige voturi în fostele fiefuri electorale ale lui Strauss-Kahn.

Scrisoarea otrăvită

Pentru a explica mai bine cum reacţionează doamna DSK atunci când soţul său este lovit, în carte este amintit episodul din 1999, când premierul socialist de la acea vreme, Lionel Jospin, s-a "lepădat" de ministrul de finanţe, Strauss-Kahn, implicat în scandalul de corupţie MNEF. DSK era suspectat că ar fi primit un comision de 97.000 de dolari de la cea mai mare companie de asigurări pentru studenţi, MNEF, pentru o muncă pe care nu ar fi făcut-o. Strauss-Kahn a demisionat din govern, iar apoi a fost găsit nevinovat. Anne Sinclair nu l-a iertat pe Jospin. Ea i-a trimis o scrisoare extrem de dură, despre care presa din Franţa a vorbit la momentul respectiv.Din acel moment, Jospin, care a pierdut primul tur al alegerilor prezidenţiale, în 2002, a rupt orice legătură cu DSK.