Evenimentul Zilei > Politica > Războiul politic din PNL Cluj continuă cu faza diplomelor false. Acum zece zile senatorul PNL, Alin Tise scria pe facebook despre diploma falsă folosită de Mihai Seplecan
Războiul politic din PNL Cluj continuă cu faza diplomelor false. Acum zece zile senatorul PNL, Alin Tise scria pe facebook despre diploma falsă folosită de Mihai Seplecan

Războiul politic din PNL Cluj continuă cu faza diplomelor false. Acum zece zile senatorul PNL, Alin Tise scria pe facebook despre diploma falsă folosită de Mihai Seplecan

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Mihai Seplecan este acuzat că și-a falsificat diploma de studii, obținută la Universitatea Spiru Haret, pe care, ulterior, a folosit-o pentru a se angaja ca director de marketing la Hidroserv Cluj și Electrica Cluj, funcții numite politic.

Lupta pe viața și pe moarte între președintele Consiliului Județean Cluj și co-primvicepreședinte al PNL Cluj, Mihai Seplecan și ceilalți lideri ai partidului a trecut la o fază superioară. Pe surse, liderii PNL Cluj au ”aruncat pe piață” diploma de studii folosită de Mihai Seplecan, pentru angajarea la Hidroserv Cluj și Electrica Cluj, unde a ocupat poziții de director, funcții impuse politic. Seplecan a fost deja exclus din PNL dar a depus contestație la Comisia de Arbitraj a partidului.

Liberalii au livrat ”pe surse” diploma de licență seria D nr. 0115367, emisă de Universitatea Spiru Haret din București, în specialitatea drept și administrație publică. ”Diploma nu a fost eliberată de Serviciul acte de studii din cadrul Universităţii Spiru Haret Bucureşti. Seria şi numărul formularului de diplomă nu au fost repartizate niciodată Universităţii Spiru Haret Bucureşti pentru absolvenţii promoţiei 2006; Pentru aceşti absolvenţi formularele de diplomă repartizate Universităţii Spiru Haret poartă seria Y; Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Bucureşti avea, în anul 2006, o singură specializare, respectiv Drept, şi nu Drept şi administraţie publică, aşa cum este înscris pe diplomă; Semnăturile aplicate pe diplomă nu aparţin persoanelor îndrituite de Universitatea Spiru Haret pentru a semna acte de studii, respectiv rector, decan şi secretar şef”, a se arată în răspunsul primit de jurnaliștii de la Ziua de Cluj, de la Universitatea Spiru Haret din București.

Seplecan neagă și contraatacă

Mihai Seplecan neagă că diploma lui de studii ar fi falsă și că ar fi uzat de o diplomă falsă. Seplecan susține că este victima unui cerc ocult compus din judecători, procurori, polițiști și jurnaliști care vor să îl distrugă, fără să se refere la diploma de studii, care fie este falsă, fie nu. ”A trebuit să devin preşedinte al Consiliului Județean Cluj şi să intru în coliziune directă cu cei care au tot interesul să li se acopere urmele şi faptele pentru care ciraci de ai lor sunt cercetaţi penal, pentru a afla că sunt interlop, analfabet, proxenet ş.a.m.d. Până şi şofer mi s-a zis cu un dispreţ pe care eu nu îl înţeleg – de ce aceşti indivizi au acest dispreţ faţă de această meserie? Dar nu am să înţeleg niciodată dispreţul faţă de munca cinstită al indivizilor care prea s-au îmbogăţiţi peste noapte. Azi aflu că mi-am falsificat studiile. Ieri mi se făcea denunţ penal că vreau să-mi curgă motorină în buzunare. Sunt convins că după ce nu le va merge şi cu această mizerie azvârlită în presă şi nu au să scape de mine, mâine am să aflu că sunt violator, au să îmi producă un certificat de nebun şi au să inventeze alte şi alte mizerii”, a spus Seplecan.

Mesaj transmis cu zece zile înainte

Senatorul PNL, Alin Tișe, la rândul co-primvicepreședinte al PNL Cluj, care îl dublează din partea fostului PDL, pe Seplecan, a fost primul care a lansat acuzațiile privind diploma de licență falsă. Într-un comunicat de presă postat pe contul său de facebook, în data de 13 noiembrie , senatorul Tișe scria următoarele: ”Mă întreb ce mafie i-a permis acestuia să susțină licența dupa ce a terminat o facultate desființată? Cine a eliberat aceste acte? Cum i s-a permis să susțină licența în baza unor acte eliberate de o facultate desființată pe care nu o putea termina? Ce şi cât s-a plătit pentru asta?! Când a mers la facultate, concret, şi ce colegi a avut? Cine răspunde pentru banii publici (mulţi) încasați de către acesta folosind acea diplomă de licență în funcțiile din consiliile de administrație, în calitate de consilier al unor primari şi în cele de director? Depre aceasta mafie trebuie să vorbească mai întâi Szeplekan şi sunt convins că va vorbi în curând …”, a scris Tișe.