Evenimentul Zilei > Politica > Războiul Orban – Firea atinge punctul culminant. Decizia premierului aruncă Primăria în aer
Războiul Orban – Firea atinge punctul culminant. Decizia premierului aruncă Primăria în aer

Războiul Orban – Firea atinge punctul culminant. Decizia premierului aruncă Primăria în aer

Acuzat de către Gabriela Firea că alocă prea puțini bani Capitalei, Ludovic Orban i-a răspuns pesedistei. 

În opinia lui Ludovic Orban, solicitările Gabrielei Firea sunt exagerate și a declarat că Guvernul, dacă ar fi onorat solicitările primarului Capitalei, ar fi creat o nedreptate față de celelalte regiuni, respectiv județe din țară – multe dintre ele confruntându-se cu probleme grave.

„Trebuie să vă spun că Bucureștiul este cel mai bogat oraș din România, iar cererile de la bugetul de stat mi se par o lipsă de bun simț, pentru că bugetul de stat este alimentat cu taxe impozite plătite și de Moldova, unde oamenii au un nivel de viață mult mai scăzut, și de cetățenii din Oltenia, și de cei din Brașov (…) Nu pot să aloc Bucureștiului 667 de milioane, în condițiile în care erau peste 1.500 de localități care riscau să termine anul fără să poată să plătească salariile, fără să plătească iluminatul public, fără să poată să plătească indemnizațiile persoanelor asistenților persoanelor cu dizabilități. Acești bani au trebuit alocați acolo”, a declarat Ludovic Orban la RTV.

Ludovic Orban, ironie la adresa Gabrielei Firea

De asemenea, Ludovic Orban a lăsat de înțeles că nu are încredere în modul în care Gabriela Firea gestionează bugetul Capitalei.

„Nu puteam să fac o astfel de nedreptate încât să aloc pentru o cine știe ce fel de categorii de cheltuieli pe care nu le înțelege nimeni, pentru că nu le vede nimeni în București, ceea ce este un sistem de împărțire a impozitului pe venit, care în opinia mea avantajează Bucureștiul. Singura problemă este ca banii să fie gospodăriți cum trebuie și nu aruncați pe apa sâmbetei” a precizat premierul pentru sursa citată.