Evenimentul Zilei > International > Războiul din Ucraina. Șefa postului Russia Today: „Fie vom câștiga noi, fie se va termina rău pentru toată omenirea. Nu există nicio altă cale”
Războiul din Ucraina. Șefa postului Russia Today: „Fie vom câștiga noi, fie se va termina rău pentru toată omenirea. Nu există nicio altă cale”

Războiul din Ucraina. Șefa postului Russia Today: „Fie vom câștiga noi, fie se va termina rău pentru toată omenirea. Nu există nicio altă cale”

Margarita Simonian este redactor-șef al postului Russia Today. Aceasta declară, într-o emisiune televizată, că dacă Rusia nu va învinge în Ucraina, consecințele vor fi grave pentru toată planeta. Pe lângă asta, jurnalista rusă spune că cei care merg în Occident să studieze vor merge direct în Iad, deși ea însăși a beneficiat de un program de studii finanțat de SUA.

Margarita Simonian, redactor-șef al postului TV Russia Today, spune, luni, într-o emisiune, că Rusia trebuie să câștige războiul cu Ucraina, altfel „se va termina rău pentru toată omenirea”.

Oamenii ar trebui să se obișnuiască cu războiul, susține Margarita Simonian

„Ei toți cred că noi vom pierde și că Occidentul va câștiga. Ei nu înțeleg că asta este imposibil. Este pur și simplu imposibil, nu se va întâmpla niciodată”, declară Simonian, într-o emisiune TV.

Fie vom câștiga noi, fie se va termina rău pentru toată omenirea, nu există nicio altă cale. Când oamenii întreabă cât va mai dura [războiul] în termeni de alienare și confruntare cu Occidentul, eu văd doar o versiune a evenimentelor: oamenilor, asta este pentru totdeauna. Obișnuiți-vă cu această viață nouă”, declară Simonian, într-o emisiune TV.

Jurnalista de la Russia Today, înverșunată împotriva Occidentului

„Nu pot să suport gemetele de tipul – ne pare rău pentru copii -. De ce vă pare rău pentru copii? Unora le pare rău că copiii lor nu pot studia în Occident, că brava lume nouă nu le va mai fi în continuare deschisă, totul va fi închis pentru ei. Eu le spun – Oamenilor, ar trebui să vă bucurați. Brava lume nouă duce direct în iad. Peste 10 ani veți spune Mulțumesc foarte mult. Mulțumesc că copilul meu nu a studiat niciodată în Occident, fiindcă copilul tău va rămâne o persoană normală.

Indiferent ce se întâmplă și cum ne comportăm noi, confruntarea cu ei [Occidentul] va fi pentru tot restul vieților noastre”, a mai adăugat șefa postului Russia Today.

Margarita Simonian a beneficiat de un program de studii, finanțat chiar de SUA

Redactorul-șef al Russia Today, Margarita Simonian, a făcut parte, timp de un an, dintr-un program de studii finanțat de Departamentul de Stat american.

Pe lângă asta, în 2010, într-un interviu pentru revista Facultății de Jurnalism a Universității Columbia, Margarita Simonian spunea că studiile în SUA au făcut-o să realizeze faptul că americanii și rușii „sunt atât de asemănători în ceea ce privește cultura, valorile de familie, stilurile de viață, reacțiile, simțul umorului”, spunea, la acea vreme, Margarita Simonian, conform Digi24.