Rusia a anunțat vineri, prin Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselkhoznadzor), că ar putea introduce restricţii temporare asupra importurilor de citrice şi cartofi din China, după ce a descoperit dăunători în mai multe loturi, transmite Reuters.

Rosselkhoznadzor nu a precizat despre ce tip de dăunători este vorba, dar a spus că va purta discuţii cu China în scurt timp.

„Rosselkhoznadzor nu este un susţinător al introducerii unor astfel de măsuri. Plecăm de la ipoteza că situaţia va fi rezolvată în mod adecvat”, a adăugat instituţia.

Potrivit cifrelor oficiale comunicate de autorităţile ruse, în perioada ianuarie-noiembrie anul curent, China a livrat Rusiei 151.200 de tone de citrice şi 38.600 de tone de cartofi, potrivit AGERPRES.

Războiul comercial poate degenera. Fostul șef al diplomației americane trage semnalul de alarmă

În opinia lui Henry Kissinger, fostul șef al diplomației americane, războiul comercial dintre SUA și China s-ar putea transforma într-un conflict militar.

„Dacă lăsăm acest conflict să se deterioreze, rezultatul s-ar putea dovedi mai rău decât ceea ce s-a întâmplat în Europa” în secolul XX, s-a alarmat Henry Kissinger, citat de AFP. „Primul Război Mondial a izbucnit ca urmare a unei crize relativ minore (…) în timp ce, în zilele noastre, armele sunt cu mult mai puternice”, a spus Kissinger.