Evenimentul Zilei > Politica > RĂZBOI total între Gabriela Firea și Liviu Dragnea. Există o singură cale de RECONCILIERE
RĂZBOI total între Gabriela Firea și Liviu Dragnea. Există o singură cale de RECONCILIERE

RĂZBOI total între Gabriela Firea și Liviu Dragnea. Există o singură cale de RECONCILIERE

Propunerea primarului Capitalei, de demitere a ministrului de Interne, Carmen Dan a eșuat. La Cex, Firea a fost singura care a votat pentru. Liderul PSD Ilfov a făcut declarații incendiare care arată că se află într-un război total cu Liviu Dragnea.

Sfârșitul lucrărilor Comitetului Executiv Național, Gabriela Firea a declarat în legătură cu faptul că nu a fost votată propunerea ei de destituire a ministrului Carmen Dan

”Doamna comisar Corina Crețu mi-a spus că șefii CE și-au exprimat îngrijorarea față de ceea ce s-a întâmplat în 10 august în București. Ei au înțeles o parte a intervențiilor, dar au spus că nu înțeleg de ce manifestanții care nu au fost violenți au fost nevoiți să suporte gazele și tratamentul la care au fost supuși. Este posibil ca pe 18 septembrie, domnul Juncker să facă referire și la ceea ce s-a întâmplat în România. Am exprimat aceste îngrijorări și, ca primar general, am constatat că responsabil este ministrul, care a pasat răspunderea la prefectul Capitalei. Nu este posibil să sufere toată țara pentru erorile doamnei ministru. 

Știu din ce am observat că doamna Dan se consultă cu președintele Liviu Dragnea, cred că s-a consultat și în acest caz.  Este posibil ca pe 18 septembrie să se decidă menținerea MCV-ului pentru România. 

Doamna ministru nu a răspuns deloc celor afirmate de mine, a venit cu documente xeroxate, mesaje printate, discuții personale între doamna prefect și cineva din minister. Are o problemă personală cu mine și cu doamna prefect. A continuat șirul de acuzații indirecte că doamna prefect ar fi dat ordinul. Eu speram că o va retrage domnul președinte Dragnea, pentru că el a propus-o. Doamna Dan a făcut multe lucruri pentru a o defăima pe doamna prefect și pe mine. În 30 de ani niciun ministru nu s-a debarasat de răspundere și să o paseze prefectului. 

Eu am spus de ieri toate aceste lucruri și mi-am exprimat toate îngrijorările legate de imaginea României. Ieri, domnul președinte nu a dat un răspuns concret, nici că o retrage, nici că nu. Eu nu vreau să dau muniție celor din Opoziție, așa cum am fost acuzată”, a spus primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a adăugat că a declarat că nu vrea să candideze la președinție, iar Dragnea a secondat-o și a spus că nici el nu va candida. Ea a mai spus că nu a avut, ca primar al Capitalei, prea mult sprijin din partea Guvernului. Firea a declarat despre intervențiile premierului Viorica Dăncilă că a fost foarte conciliantă și că a încercat să împace pe toată lumea. 

„Azi puteam salva ceva, puteam face diferența între bine și rău”, a spus Firea despre faptul că imaginea României ar putea avea de suferit în urma faptului că PSD nu a ales să recunoască faptul că ministrul Dan a greșit. Ea a adăugat că viitorul va arăta că ea a avut dreptate. Gabriela Firea a sugerat că colegii ei nu au votat propunerea de destituire a ministrului deoarece „ s-au uitat la domnul președinte”, dar a precizat că îi înțelege. La rândul ei, speră să nu fie tratată aspru pentru că a avut curajul să ceară asta. Firea a spus că dacă i se vor pune piedici la o nouă candidatură, există și varianta candidaturii independente. 

Relația ei cu liderul PSD depinde foarte mult și de felul cum va reacționa Liviu Dragnea, care, până acum a demonstrat că o pune pe Carmen Dan mai presus de orice. 

„Simt și le-am spus și colegilor mei, că am pierdut chiar și oameni care ne-au simpatizat. Trebuie să facem ceva, să spună și alții ce, că nu sunt guru PSD”, a răspuns Firea întrebată dacă PSD a pierdut cu acest episod, că nu și-a asumat răspunderea pentru consecințele evenimentelor din 10 august. 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: