Ministrul britanic de externe, Dominic Raab, a reacționat la încercarea Rusiei de a discredita vaccinul coronavirus testat de Universitatea Oxford. Materialul publicat în Rusia arată ironic oamenii care se transformă în maimuțe. O fotografie îl arată în primul rând pe premierul Boris Johnson cu capul de maimuţă-
O poză cu Boris Johnson plimbându-se în Downing Street a fost distribuită  pentru a-l face să arate ca un yeti. Mesajul spune: „Îmi place vaccinul meu bigfoot.”
Boris Johnson transformat în maimuță de Rusia

Un videoclip arată un pacient injectat și transformat într-o creatură asemănătoare unei maimuțe, pe măsură ce, pe televizorul din secția sa, primatele fac ravagii pe o stradă a orașului. Pe o navă spațială, astronauții vaccinați sunt transformați în maimuțe agresive. Acestea reprezintă o campanie de dezinformare a rețelelor sociale care vizează vaccinul împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford.

Despre vaccinul „maimuță”

Vaccinul britanic, care este dezvoltat și testat de Compania AstraZeneca în colaborare cu universitatea, se bazează pe un adenovirus de cimpanzeu modificat. Adăugarea unor secțiuni mici din codul genetic al coronavirusului ar declanșa un răspuns imun în organism. Drept urmare, vom fi mai pregătiți ca ființe umane pentru a lupta împotriva virusului.

Unchiul Sam și King Kong

Fotografiile și videoclipurile lansate de Rusia sugerează acum că vaccinul ne transformă pur și simplu … în maimuțe. „Știu că Rusia are o reputație atunci când vine vorba de dezinformare. Regret profund că acum se răspândesc minciuni despre Covid-19. Oricine încearcă să saboteze dezvoltarea vaccinului ar fi bine să se gândească de două ori. O astfel de campanie  este inacceptabilă și nejustificată ”, a reacționat ministrul britanic de externe, Dominic Raab.

Acțiunea rusă se adresează în principal Statelor Unite, care au cumpărat deja 300 de milioane de doze de vaccin de la Oxford

O emisiune de televiziune rusă a arătat o imagine a unchiului Sam personificând guvernul SUA: „Vreau să luați vaccinul pentru maimuțe”, exclamă el.
Există, de asemenea, un afiș al lui King Kong care ține o seringă, cu un mesaj izbitor. „Nu vă faceți griji, vaccinul pentru maimuțe este în regulă”. Campania a început când AstraZeneca a încetat să testeze oamenii acum o lună. Unul dintre voluntari a dezvoltat într-adevăr efecte secundare nedorite, informează thetimes.