Război în Ucraina, ziua 880. Bombardierele americane, interceptate de Rusia aveau destinația România. Update

Sursa foto: Wikipedia Commons

Update: Cele două bombardiere strategice interceptate de aeronave rusești deasupra Mării Barents aveau destinația România. Cele două aeronave au aterizat la Baza Kogălniceanu și urmează să participe la misiunea Bomber Task Force Europe 24-4.

„În timp ce zburau în spațiul aerian internațional și în conformitate cu dreptul internațional, aeronavele americane B-52 au fost interceptate de două aeronave rusești deasupra Mării Barents, în jurul orei 8 a.m., ora Europei Centrale. Aeronavele americane nu și-au schimbat cursul din cauza interceptării și și-au continuat planul de zbor fără incidente, permițând aeronavelor B-52 să își îndeplinească misiunea planificată în prealabil, care includea integrarea alături de avioane de luptă NATO înainte de aterizarea la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu”, au trasmis Forțele Aeriene ale SUA în Europa.

Ministerul Apărării din România a salutat prezența celor două bombardiere strategice la Baza din Mihail Kogălniceanu. Astfel, aliații vor avea ocazia să se pregătească împreună și să-și îmbunătățească abilitățile.

Rusia a anunțat duminică că a trimis avioane de luptă pentru a împiedica două bombardiere strategice americane să treacă granița sa deasupra mării Barents, în Arctica.

Armata SUA efectuează în mod regulat zboruri deasupra apelor internaționale, operațiuni despre care spune că se desfășoară în spațiul aerian neutru și în conformitate cu dreptul internațional. Dar Moscova a răspuns mai agresiv la exercițiile din ultimele luni, avertizând în iunie că zborurile americane cu drone deasupra Mării Negre riscă să ducă la o confruntare militară "directă".

Război în Ucraina. Vânătoarea de bombardiere americane

Sursa Foto: Wikipedia Commons

Ministerul rus al Apărării a declarat că a trimis avioane de luptă pentru a intercepta o "țintă aeriană care se apropia de granița Federației Ruse". "Echipajele de vânătoare ruse au identificat ținta aeriană ca fiind două bombardiere strategice B-52H ale US Air Force. Pe măsură ce avioanele de vânătoare rusești se apropiau, bombardierele strategice americane și-au corectat traiectoria de zbor, îndepărtându-se și apoi întorcându-se de la granița cu Rusia", a adăugat el, citat de lalibre.be.

În iunie, Moscova a acuzat Statele Unite că și-au folosit zborurile cu drone de recunoaștere deasupra apelor neutre ale Mării Negre pentru a ajuta Ucraina să lovească Peninsula Crimeea, anexată de Rusia. A declarat că zborurile au crescut riscul unei "confruntări directe" între NATO și Rusia și că armata sa a primit instrucțiuni să pregătească un "răspuns operațional".