Război în Israel, ziua 188. Conflictul s-ar putea extinde. Alertă în statele vecine

Război în Israel, ziua 188. Conflictul s-ar putea extinde. Alertă în statele vecine Sursă foto: dreamstime.com

Război în Israel, ziua 188. Conflictul din enclavă ar putea ajunge la un alt nivel. Premierul israelian a stârnit îngrijorare în statele vecine, după ce a precizat că scenariul ar putea fi aplicat și în alte zone.

Război în Israel, ziua 188. Orientul Mijlociu, pe un butoi cu pulbere

Orientul Mijlociu ar putea deveni un adevărat câmp deschis de luptă. Premierul Netanyahu a precizat că Israelul ia în calcul și alte scenarii legate de conflict, făcând referire la alte zone.

Hamas

Sursa foto: Twitter

„Israel îşi continuă războiul în Gaza, dar se pregăteşte pentru astfel de scenarii şi în alte zone. ”, a declarat, joi, premierul Benjamin Netanyahu.

În același timp, Iranul ar pregăti un răspuns pentru uciderea unor comandanţi militari iranieni de rang înalt. Replica s-ar putea concretiza printr-un atac major.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Oricine ne face rău, noi îi vom face rău. Suntem pregătiţi să răspundem tuturor nevoilor de securitate ale statului Israel, atât în defensivă, cât şi în ofensivă. ”, a mai spus premierul israelian.

Tensiunile se adâncesc în enclavă

După atacul aerian asupra complexului ambasadei iraniene din Damasc din 1 aprilie, Israelul ar pregăti un atac asupra Teheranului. În urma acestei lovituri, un general și alți șase ofițeri au fost uciși.

„Israelul trebuie să fie pedepsit şi va fi. ”, a spus liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei

Cu toate acestea, recent, o mare parte dintre trupele israeliene au fost retrase din Gaza. Măsura face parte din planul pentru posibilul asalt asupra oraşului Rafah, situat în sudul Fâşiei.

Război în Israel, ziua 188.

Război. Sursa foto: X (Twitter)

Război în Israel, ziua 188. Teroriștii Hamas, acuzați de guvernul israelian că refuză oferta armistițiului

Guvernul israelian a acuzat gruparea islamistă palestiniană Hamas că refuză ofertă armistițiului. Aceasta a fost prezentată în urmă cu câteva zile de către un grup de mediatori.

„Există o ofertă foarte rezonabilă pe masă şi Hamas continuă să-i întoarcă spatele”, a spus David Mencer, purtător de cuvânt al guvernului israelian.

Înțelegerea, pe care mișcarea teroristă a refuzat-o, prevedea un armistițiu de şase săptămâni. Conform acestei înțelegeri, teroriștii ar fi urmat să elibereze de ostatici israelieni în schimbul altor sute de prizonieri palestinieni.