Război în Israel, ziua 165. 20 de luptători ai Hamas, uciși în Gaza. Cifrele catastrofei umanitare

Război în Israel, ziua 165. 20 de luptători ai Hamas, uciși în Gaza. Cifrele catastrofei umanitare Război în Israel, ziua 230. Spitalul Al-Aqsa rămâne fără combustibil. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Război în Israel, ziua 165. Forțele israeliene au luat cu asalt un spital din Gaza. În urma misiunii de la Al Shifa, cel puțin 20 de palestieni înarmați au fost uciși. Totodată, IDF a anunțat că au avut loc zeci de arestări.

Război în Israel, ziua 165. Spitalul Al Shifa, sub asalt

Armata israeliană a luat cu asalt unul dintre cele mai mari spitale din enclavă. Conform anunțului făcut de IDF, 20 de teroriști palestinieni au fost uciși.

„20 de teroriști au fost eliminați până acum în spitalul Shifa în mai multe confruntări, iar zeci de suspecți capturați sunt acum audiați”, a anunțat armata israeliană.

IDF a precizat că în interiorul unității spitalicești au fost găsit arme și fonduri care aparțin grupării Hamas. Printre teroriștii palestieni uciși luni se numără și Fa'aq Mabhouh, șeful pentru securitate internă al Hamas. Armata israeliană a subliniat că acesta se ocupa de coordonarea operațiunilor militare.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, zilele trecute, liderul care ocupa poziția cu umărul trei în comandamentul Hamas, a fost ucis în atacul FDI în Nusirat. Marwan Issa a fost omorât în timp ce se ascundea într-unul dintre tunelurile grupării teroriste.

Gaza

Atac Gaza. Sursa foto: Twitter

Peste 13.000 de copii, uciși în Gaza

UNICEF a estimat că peste 13.000 de copii au fost ucişi în războiul din Fâşia Gaza. Totodată, mulţi alţii suferă de malnutriţie, pe fondul foametei din eclavă.

„Alte mii de persoane au fost rănite sau nici măcar nu ştim unde se află. Oamenii ar putea fi sub dărâmături (...) Nu am văzut această rată a mortalităţii în rândul copiilor în aproape niciun alt conflict din lume”, a declarat duminică directorul executiv al UNICEF, Catherine Russell

Reprezentanta UNICEF a atras atenția asupra gravității situației din enclavă.

„Am fost în secţii de pediatrie cu copii care suferă de anemie severă legată de malnutriţie, iar întreaga secţie este absolut calmă. Pentru că acei copii, acei bebeluşi (...) nici măcar nu mai au energia de a plânge”, a adăugat ea.

Război Israel

Gaza. Sursa foto: Platforma X (Twitter)

Război în Israel, ziua 165. UE, mesaj tranșant legat de foametea din Gaza

Josep Borrell, șeful diplomaţiei europene a declarat, luni, că Israelul provoacă foamete în Gaza. Totodată, acesta a punctat că foametea este folosită ca armă de război,

„În Gaza nu mai suntem în pragul foametei, suntem într-o stare de foamete, care afectează mii de oameni. Acest lucru este inacceptabil. Foametea este folosită ca armă de război. Israelul provoacă foamete.”, a spus oficialul.