Evenimentul Zilei > Actualitate > Război cu bătătoarele de covoare și sârmele de rufe
Război cu bătătoarele de covoare și sârmele de rufe

Război cu bătătoarele de covoare și sârmele de rufe

La Reșița a început un adevărat război împotriva sârmelor de rufe și a bătătoarelor de covoare. Municipalitatea a decis că acestea trebuie să dispară de pe spațiul public urgent, deși acest lucru e stipulat într-o hotărâre a Consiliului Local care datează de doi ani, dar care nu a fost aplicată.

Pe de o parte, e vorba de rațiuni estetice. Într-un oraș capitală de județ în anul 2018, nu e normal să vezi izmele întinse la uscat printre blocuri. Pe de altă parte, primarul Ioan Popa are planuri mari cu spațiile ocupate astfel în acest moment, fiind necesară amenajarea de locuri de parcare.

Problema rufelor atârnate la balcoane sau printre blocuri, dar şi cea a barelor de bătut covoare a fost adusă în actualitate în cadrul unei recente şedinţe a consiliului municipal. Pe ordinea de zi a fost introdus un proiect vizând respingerea plângerii prealabile formulate pentru o bară dintre blocuri, care constituie, de fapt, un prim pas în eventualitatea unui proces, arată caon.ro. ”Noi am procedat după ce am somat asociaţiile de locatari sau alte entităţi care în jurul locuinţelor, pe domeniul public, şi-au pus bare – acele frumoase bare pentru bătut covoare – să le îndepărteze, în caz contrar procedăm la demontarea lor. Şi există o asociaţie de locatari care ne-a contestat acest drept şi a făcut o plângere prealabilă la care le-am răspuns. De fapt, am în faţa mea chiar o hotărâre a consiliului local din 2014 şi o alta din 2016, dată de antecesorii noştri, în care, printre altele, în buna gospodărire a oraşului, la punctul nr. 18, scrie clar să nu amplaseze pe faţadele blocurilor sau în jur sârme pentru uscarea rufelor şi alte obiecte care strică estetica clădirii“, a explicat, pentru sursa citată, primarul Reșiței. (Sursa foto: buzoienii.ro)