Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) s-au gândit la o strategie prin care să atragă călătorii spre cumpărarea abonamentelor. Pornind probabil de la ideea că persoanele care folosesc mijloacele de transport în comun trebuie convinse să-şi cumpere abonamente şi pentru alte motive în afara celor legate de economie şi evitarea amenzilor, a fost găsită o „soluţie culturală”.

Astfel, conform news.ro, a fost lansată o tombolă pentru posesorii de abonamente lunare nominale, tragerea la sorţi urmând să aibă loc în luna ianuarie, când vor fi puse în joc o mie de locuri la spectacole de teatru şi circ, dar şi cursuri gratuite de limbă germană pentru adulţi şi copii.

Deţinătorii de abonamente lunare nominale se vor putea înscrie pe site-ul RATB la o tragere la sorţi pentru luna ianuarie 2017, iar la prima tragere la sorţi, vor fi puse în joc 1.000 de locuri la spectacole la teatru, circ, precum şi cursuri gratuite de limbă germană pentru adulţi şi copii (oferite de Casa de cultură Friedrich Schiller).

”Parteneriatul încheiat între RATB şi PMB are ca scop creşterea interesului cetăţenilor Capitalei pentru actele de cultură oferite de municipalitate şi, totodată, fidelizarea deţinătorilor de abonamente RATB. RATB urmăreşte creşterea calităţii serviciilor oferite şi îşi reafirmă ataşamentul faţă de călători”, au precizat reprezentanţii Regiei.