Evenimentul Zilei > Justitie > Lovitură în justiție: Onea și Portocala îi acuză pe Florea și Stan de constituire de grup infracțional
Lovitură în justiție: Onea și Portocala îi acuză pe Florea și Stan de constituire de grup infracțional

Lovitură în justiție: Onea și Portocala îi acuză pe Florea și Stan de constituire de grup infracțional

Fostul procuror Mircea Negulescu zis și "Portocală" împreună cu fostul şef DNA Ploieşti Lucian Onea au depus plângeri penale la Secția specială pentru magistraţi împotriva Adinei Florea şi a lui Gheorghe Stan, pe care îi acuză de constituire de grup infracţional organizat.

 

Astfel, în opinia celor doi foști procurori, Adina Florea și Gheorghe Stan sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului, potrivit unor surse judiciare consultate de G4Media.ro. În cazul Adinei Florea, numărul doi în Secţia specială, se face referire și la acuzații de represiune nedreaptă și inducerea în eroare a organelor judiciare.

 

Şefului Adinei Florea, Gheorghe Stan, care conducea Secţiea de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), votat în funcţia de judecător al CCR, i se reproșează complicitatea la represiune nedreaptă. Acuzaţiile sunt legate de scandalul care vizează procurori de la DNA Ploieşti, între care procurorul suspendat Lucian Onea, cercetat sub control judiciar.

În sesizarea depusă la Parchetul General se specifica că fostul parlamentar Sebastian Ghiţă ar fi conducatorul grupul infracţional organizat,  alături de fraţii Andreea şi Vlad Cosma, care au luat alături de ei ofiţeri de poliţie din Prahova, precum şi procurori, toţi inculpaţi în dosare instrumentate de DNA Ploieşti.

Potrivit plângerii formulate, scopul grupării ar fi favorizarea lui Sebastian Ghiţă, cercetat în mai multe dosare de corupţie, precum şi obţinerea unor soluţii favorabile în instanţă în dosarele în care membrii grupului sunt direct interesaţi.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.