Rareș Bogdan vrea să redreseze PNL cu mâna lui Ludovic Orban

Rareș Bogdan vrea să redreseze PNL cu mâna lui Ludovic Orban

PNL, învingătorul alegerilor din 26 mai, are probleme interne, dar și cu partenerii din Opoziție. USR dă semne tot mai clare că nu agreează o formulă comună de guvernare atâta timp cât principalul partid de opoziție nu vine cu o soluție câștigătoare pe post de premier. De asemenea, USR PLUS a anunțat că sigur nu îl va susține pe candidatul PNL la prezidențiale, adică pe Klaus Iohannis. Ieri, președintele PNL București Cristian Bușoi și-a anunțat și el retragerea. Cu tot cu președinții de la sectoare.

Animozitățile dintre organizația București a liberalilor și conducere sunt vechi, însă au fost ținute sub capac, cu răbufniri sporadice din când în când, pentru ca pacea să-i asigure un nou mandat de europarlamentar lui Cristian Bușoi.

Vinovații fără vină

Ieri, acesta a anunțat că a luat cea mai înțeleaptă decizie: retragerea. La nivelul Capitalei, PNL a obținut la alegerile din 26 mai 15,7%, după USR PLUS și PSD. Bușoi crede că organizarea a fost bună, dar își asumă eșecul. „Am preluat organizația la 12% cu 74.041 de voturi la alegerile locale din 2016. La alegerile europarlamentate de anul acesta, PNL București a obținut 15,7%, adică 145.952 de voturi. Este o dublare a numărului de voturi. Dar, ca președinte al PNL București, eu și întreaga echipă de conducerea a PNL București ne asumăm responsabilitatea pentru scorul la București. Îmi asum răspunderea și pentru că sunt de 23 de ani în PNL și am făcut mereu ceea ce a fost cel mai bine pentru PNL”, a declarat Bușoi. Acesta arată cu degetul și către conducerea centrală a partidului. „Trebuie însă să nu ne amăgim. Și conducerea națională a partidului este responsabilă pentru scorul PNL la București. Organizarea și politica locală sunt o parte componenta importantă într-o campanie electorală, dar la București și în marile orașe cel mai mult influențează votul politic, imaginea națională a partidului și a liderilor săi”, a afirmat politicianul.

Bușoi a pus degetul pe rană și în cee ace privește partenerii politici czare sapă la temelia liberalilor. „Este nevoie de o acțiune comună a opoziției în București și în țară, dar USR nu a fost mereu un aliat corect, ci un competitor interesat ca PNL să scadă. Au fost multe situațiile în care, ca președinte al PNL București, m-am făcut că nu văd lucrurile incorecte făcute de USR la București, pentru a salva aparența opoziției unite”, susține europarlamentarul. Odată cu el au demisionat și liderii de la organizațiile de sector, cu excepția Ancăi Boagiu, lidera de la sectorul 2, care a refuzat să-l urmeze pe Bușoi, dar a fost destituită în ședința Biroului Permanent de ieri.

„Number one” vrea ostași

Rareș Bogdan, care a fost numărul unu pe lista PNL la euroalegeri, supranumit de președintele Iohannis „number one”, a acceptat să preia conducerea la organizația București, dar cu anumite condiții. Președintele Ludovic Orban trebuie să-i prezinte un plan de redresare și să vină cu nominalizări la conducerea organizațiilor de sector. De asemenea, Rareș Bogdan vrea un secretar general, pe care l-a identificat chiar el. Este vorba de deputatul de Alba Florin Roman, cel mai vocal anti-pesedist, care a făcut atmosferă la mitingurile formațiunii.

Strateg național

Rareș Bogdan și-a intrat rapid în rolul de lider. El a spus că nu vrea să candideze la Primăria Capitalei și că are alte planuri. Deocamdată vrea să răzbune partidul și să-i dea o lecție primarului din Tîrgu Mureș, Dorin Florea care a trecut la ALDE. „Țin foarte mult ca cei care au trădat în ultimele două săptămâni să fie contracandidaţi de liberali foarte puternici. Acolo am o miză directă pentru a-l îndepărta pe Florea de la Primăria Tîrgu Mureş”, a promis Rareș Bogdan.

 La ultimele alegeri, în 2016, liberalii l-au susținut pe Dorin Florea, însă acesta este primar din 2000 și a câștigat alegerile indiferent de cine l-a susținut.

 

Ne puteți urmări și pe Google News