Evenimentul Zilei > Politica > Rareș Bogdan, despre primul consens între PSD și PNL: Vor crește pensiile, deși nu există acești bani
Rareș Bogdan, despre primul consens între PSD și PNL: Vor crește pensiile, deși nu există acești bani

Rareș Bogdan, despre primul consens între PSD și PNL: Vor crește pensiile, deși nu există acești bani

Rareş Bogdan a declarat de la Parlament, unde încă se află în negocieri cu PSD pe programul de guvernare, că toate măsurile de majorări salariale, pensii şi alocaţii, propuse de PSD vor fi greu de realizat deoarece acești bani nu există deocamdată.

Rareş Bogdan a declarat că bugetul pentru aceste majorări cerute de PSD ar ajung la 26 de miliarde de lei, bani care nu există deocamdată, iar negocierile dintre PNL şi PSD sunt complicate, fiind vorba de diferenţele doctrinare şi ideologice.

”Pe de o parte, sunt propuneri pe care le putem înţelege, de creşteri de pensii, alocaţii, de înfiinţări de ministere, sigur că noi nu am exclus niciodată şi nu am blocat creşterile de alocaţii, pensii, dar le facem în limita veniturilor bugetare existente şi prognozate. Nu putem să anunţăm acum, să fie un concurs de populism, cine cât la sută creşte pensiile şi salariile, şi alocaţiile pentru copii”, a afirmat europarlamentarul  Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan, despre mărirea pensiilor: nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie

Rareş Bogdan trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea pensiilor, arătând că banii pentru mărirea pensiilor nu se regăsesc nicăieri, ceea ce lasă de înțeles că premierul Cîţu a folosit sumele alocate pentru aceste creşteri pentru cu totul altceva.

”Astăzi nu există aceşti bani. În schimb, noi am anunţat o majorare la pensii de 7%, care era indexarea din ianuarie, şi putem, fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10 sau 11 la sută, dar nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie”, a mai europarlamentarul PNL.

În legătură cu înființarea de noi ministere, Rareş Bogdan ar fi de acord, uitând complet de faptul că acest lucru ar însemna o risipă de bani cu persoane unse pe funcţii, angajaţi şi tot ceea ce cuprinde o astfel de mișcare în contextul în care majoritatea românilor trăiesc într-o sărăcie greu de descris.

PNL dorește un minister şi pentru Diaspora

Europarlamentarul a precizat că PNL dorește un minister pentru Diaspora, pentru că: avem 6 milioane de români în afara ţării şi MAE nu se ocupă şi nu asta e treaba lui, să se ocupe de aceste chestiuni”, a mai declarat fostul jurnalist.

Rareş Bogdan a mai subliniat că sunt discuţii legate de cota unică, la care PNL nu are cum să renunţe, în timp ce PSD a anunţat cota progresivă şi chestiuni legate de egalitarism .

”Taxarea marilor averi în Franţa a scos din ţară 1.720 de averi atunci când preşedintele Hollande a făcut acest lucru, şi i-a dus spre Olnada şi Belgia”, a explicar Rareş Bogdan, arătând că cel mai bogat francez a plecat din Franţa şi ţara a pierdut din urma acestei măsuri. Aceste chestiuni ţin de comunism, iar noi ne aflăm în capitalism”, a concluzionat Rareş Bogdan.