Evenimentul Zilei > Actualitate > Rareș Bogdan „dă de pământ” cu afaceristul Nicolae Badea: „De ce DNA nu anchetează de urgență acest caz?”
Rareș Bogdan „dă de pământ” cu afaceristul Nicolae Badea: „De ce DNA nu anchetează de urgență acest caz?”

Rareș Bogdan „dă de pământ” cu afaceristul Nicolae Badea: „De ce DNA nu anchetează de urgență acest caz?”

După Gazeta Sporturilor a scris Nicolae Badea ar condiționa renunțarea la litigiu de parafarea unei noi înțelegeri pentru stadionul Dinamo, după ce arena va fi reconstruită, în baza HG 207/2002, Rareș Bogdan a răbufnit.

Prezentatorul emisiunii "Jocuri de Putere" nu întelege cum acest lucru este posibil și de ce DNA nu cercetează acest caz. 

"Urmașii comuniștilor jefuiesc în capitalism. Sunt siderat de modul în care un om care pretindea că iubește cu patimă fotbalul și se lăuda că sprijină unul dintre simbolurile sportului rege din România, Clubul Dinamo, a urmărit, în realitate, o afacere imobiliară de zeci de milioane de dolari. Am citit dezvăluirile colegilor de la "Gazeta Sporturilor" și sunt îngrozit de modul în care au tratat niște pseudoinvestitori afacerea "fotbalul" după 1990. 
Nicolae Badea, ginerele lui Ion Dincă, supranumit (nu degeaba) "Teleagă", celebrul ministru de Interne al lui Ceaușescu, a confiscat pur și simplu, cu largul concurs al altui șmecher cu mână lungă, Adrian Năstase, o bună parte din terenurile din Complexul Dinamo. Inclusiv suprafața de joc!! Plus tribunele, intrarea, magazinele, terenul sintetic şi terenul juniorilor…

Doar pista, velodromul, parcarea de la Tribuna a II-a si baza de tenis au rămas în proprietatea clubului!!!
Marea întrebare este cine i-a lăsat pe acești indivizi să jecmănească România? Cine a dorit ca noii capitaliști să fie ofițerii sau familiile vechilor potentați? Cine a vrut o democrație și un capitalism cu fața fiilor sistemului și a nomenclaturiștilor anilor 70 – 90 din această țară?

Afrontul adus de Nicolae Badea milioanelor de fani ai Clubului Dinamo este gigantic. Mă întreb de ce DNA nu anchetează de urgență acest caz! Oare deoarece raptul s-a produs printr-o Hotărâre de Guvern (ca mare parte din jafurile din România), iar potrivit CCR, (sic!) parchetele nu pot cerceta nimic din ceea ce au făcut nenumărații miniștri penali ai acestei țări în 27 de ani? Căci, nu-i așa, a fost oportun ca statul să rămână fără baze sportive și fabrici, să ierte de datorii, dacă ieșeau bani. Numai că banii nu intrau decât în mică parte în visteria țării, în pensii, în investiții, în sistemul de educație sau sănătate! Banii intrau în buzunarele degrabă încăpătoare ale clienților politici! 
Un caz similar, dar cu o miză mult mai mare, este cel al lui Puiu Popoviciu: Băneasa Town, cunoscut drept Mall Băneasa. Pentru a încerca să-și spele păcatele, Popoviciu a donat bucata de teren pe care se află noul sediu al Ambasadei SUA din Nordul Bucurestiului sperand ca va fi protejat! Oare frații noștri americani știu că și-au construit ambasada pe un teren furat de Radu Timofte si cu largul concurs al asociatului sau Puiu Popoviciu de la statul român, printr-o subevaluare halucinantă? Asta așa, doar ca o dulce întrebare…

Mă întorc la Nicu Badea și mizeria halucinantă descoperită de GSP. Acest individ, acest produs al neocomunismului de bancomat a reușit să blocheze inclusiv modernizarea arenei pentru Euro 2020. Este pe atât de dureros, pe cât de incredibil!! Totuși, cum a intrat Nicolae Badea în proprietatea a mai bine de 50 la sută din terenurile Complexului Dinamo?

Îl invit să răspundă public dacă e adevărat că, împreună cu celebrul afacerist Taher, amic al hrebenciucului și al multor altor politicieni de-a lungul vremii, a avut intenția de a construi un complex tip Mall peste arenele Câinilor frumoși, ultimii spartani, adica peste Templul fotbalului din Stefan cel Mare. Informație corecta!", a scris Rareș Bogdan pe Facebook. 

Pe ultima sută de metri

Mai sunt doar două săptămâni până la termenul limită impus de Compania Naţională de Investiţii, pentru ca stadionul Dinamo să intre în programul de reconstrucţie şi modernizare pentru Euro 2020, însă lucrurile nu s-au clarificat încă între club şi Nicolae Badea.

Mai mult, pare că este o întreagă nebunie între cele două părţi, care nu reuşesc să ajungă la un acord. În condiţiile în care şi jucătorii, şi suporterii cer cu vehemenţă: "Vrem stadion nou!". Ieri, Monica Iagăr, comandantul CS Dinamo, a avut o întâlnire cu Marius Bacria, reprezentantul lui Nicolae Badea, fostul finaţator al echipei de fotbal fiind plecat în străinătate, scrie GSP.ro

A avut loc o discuţie, practic o negociere, dar variantele celor două părţi, după această întâlnire, sunt complet diferite. Şi totuşi, un punct comun există: luni este programată o întâlnire directă între Monica Iagăr şi Nicolae Badea. Probabil ultima şansă să se ajungă la un acord.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: