După acel anunț au urmat atacuri la adresa sa, din partea PSD, dar și dinspre PNL.

Azi, după întâlnirea de la Cotroceni Rareș Bogdan a lansat un avertisment: „Eu zic să ascultați cu atenție când spun ceva și mai ales cum spun. Iar cei care m-au atacat aiurea în ultimele 2 săptămani, analiști și chiar colegi de guvernare, să se gândească de două ori înainte de a se arunca în atacuri la adresa mea…… Tocmai s-au făcut de râs. Nu contează însă. Noi să fim sănătoși! Iertarea e scrisă în legile omenești. Să fim mai buni și mai întelegători în 2020.”

Scenariul demisiei premierului Orban și convocarea de alegeri anticipate în același timp cu alegerile locale a fost lansat de Rareș Bogdan în urmă cu două săptămâni.

De atunci au avut loc mai multe discuții în contradictoriu, unele din ele publice.

„În cazul în care vom considera că sunt benefice și posibile alegerile anticipate, vom apela la cea mai eficientă procedură. N-a participat Rareș Bogdan la ședința Biroului Politic de astăzi, nu știu de unde ar avea informațiile”, preciza Ludovic Orban după o ședință la care se anunțaseră grăbirea procedurilor de declanșare a anticipatelor. Era în urmă cu 4 zile.

Tot atunci un alt liberal simțea nevoia să-l pună la colț.

„Rareș Bogdan a exprimat o idee (…) fiecare membru își asumă cum comunică și ce spune. Reiau ce a zis președintele (Ludovic Orban) mai devreme: în condițiile în care există șanse reale o vom face, altfel nu”, a spus liderul PNL Gorj Dan Vîlceanu la Antena 3.

Numai că după ultima întâlnire de la Palatul Cotroceni între Klaus Iohannis și Ludovic Orban, care a avut loc astăzi, lucrurile s-au schimbat total.

Acest lucru fusese marcat rapid de prim-vicepreședintele PNL într-o postare pe Fb: „Altfel nu se poate! Cu un Parlament dominat de PSD, care blochează repararea tuturor porcăriilor legislative, a tuturor nenorocirilor care au transformat România într-un tărâm al unui grup de privilegiați fără merite, nu putem merge înainte! ROMÂNIA NORMALĂ înseamnă o țară pentru toți! Asta-i țara oamenilor cinstiți, care vor să-și crească copiii în siguranță, să le ofere cea mai bună educație, să nu mai fie nevoiți să caute patrii de împrumut!”

Amănunte privind modul în care a fost lansată această bombă politică le puteți citi AICI .

Pe cele din ultimele ore le găsiți AICI.

 

Te-ar putea interesa și: