Raportul de activitate al Radiodifuziunii Române, RESPINS în Parlament. Care sunt CONSECINȚELE
- Ana Petrescu
- 21 martie 2017, 17:22
Raportul de activitate al Societății Române de Radiodifuziune (SRR) pe anul 2015 a fost respins, în unanimitate, de senatorii și deputații Comisiilor reunite de cultură.
Respingerea de către Parlament a unui raport de activitate aduce după sine încetarea mandatului Consiliului de Administraţie, anunță Agerpres.
În schimb, rapoartele de activitate ale SSR pe 2013 şi 2014 au primit, marţi, vot favorabil, în unanimitate, de la aleșii din Comisiile de cultură.
Șeful Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, a afirmat, înaintea votului, că este vorba despre "o piesă cu final aşteptat" şi a anunţat că deputaţii şi senatorii PNL vot vota în favoarea rapoartelor de activitate.
"Din punctul meu de vedere, trăim în mijlocul unor răfuieli politice, iar lucrul ăsta dăunează instituţiei care este una dintre puţinele instituţii ale statului român care a funcţionat din punct de vedere economic, al cotei de piaţă, al ratingului. Vă felicit. E vorba de reglare de conturi. Şi aţi făcut probabil o greşeală, din partea unora, atunci când aţi luat o atitudine în favoarea scoaterii taxei radio. Şi aţi făcut-o probabil cu bună credinţă, acum suportaţi consecinţele", a spus Ştirbu.
Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, social-democratul Lucian Romaşcanu, care a precizat că va vota în favoarea rapoartelor pe 2013 şi 2014, a amintit de decizia ANI împotriva preşedintelui-director general al SRR, Ovidiu Miculescu. "Problemele apărute se derulează pe toţi anii, inclusiv pe 2015", a spus Romaşcanu, care a votat pentru respingerea raportului pe 2015.
Ovidiu Miculescu a prezentat rezultatele celor trei ani şi a precizat că anul 2015 a fost cel mai bun din istoria Radioului, cu cea mai mare audienţă, cu cel mai important rezultat financiar.
"Vorbim despre 18 milioane la final. 2015 practic înseamnă stabilizarea ca lider în piaţă şi ca lider de audienţă şi lider de credibilitate al SRR, prin cele 15 posturi pe care le operează în România şi unul la Chişinău. (...) În Consiliul de Administraţie nu s-a făcut politică. (...) Anul 2015 a fost cel mai bun an din existenţa Radioului", a subliniat preşedintele SRR. "Este un gest politic pe care nu încercaţi să îl mascaţi", a mai spus Miculescu, înainte de votul la raportul pe 2015.
Deciziile luate în Comisiile reunite de cultură urmează să fie supuse aprobării plenului reunit al Parlamentului.