Raport şocant: Dezastrul de la Fukushima a făcut 14.000 de morţi în SUA

Raport şocant: Dezastrul de la Fukushima a făcut 14.000 de morţi în SUA

Accidentul de la centrala nucleară japoneză Fukushima, cauzat de cutremurul şi tsunami-ul din 11 martie, urmat de deplasarea norului radioactiv, a provocat 14.000 de morţi în SUA, afirmă un articol publicat în prestigioasa revistă medicală "Journal of Health Services", conform căruia toate aceste decese au legătură cu dezastrul nuclear din Japonia.

Conform autorilor raportului, Joseph Mangano şi Janette Sherman, statistica făcută de ei a fost făcută în cele 14 săptămâni succesive accidentului de la Fukushima, când s-a înregistrat cel mai ridicat nivel al radioactivităţii, şi este comparabilă cu cele 16.500 de decese înregistrate în primele 17 săptămâni de după tragedia de la Cernobîl, din 1986. Creşterea numărului de decese pe teritoriul american a fost mult mai evidentă în rândul copiilor cu vârstă mai mică de un an. În primăvară, mortalitatea infantilă a crescut cu 1,8% , faţă de o scădere cu 8,3 procente care se înregistrase în cele 14 săptămâni de dinaintea dezastrului de la Fukushima.

"Studiul nostru sugerează că cercetările trebuie să continue pentru a înţelege care a fost impactul real al norului radioactiv în întreaga lume. Rezultatele sunt importante în contextul actualelor dezbateri actuale legate de construirea de noi reactoare nucleare şi de necesitatea menţinerii în funcţiune a celor existente", afirmă unul dintre autorii raportului.

Ne puteți urmări și pe Google News