Majoritatea migranţilor, cantonaţi la Padova, Italia, suferă de tulburări mintale care-i fac să aibă un comportament agresiv şi episoade psihotice, potrivit unui studiu realizat de psihologi care pune pe gânduri o lume întreagă deoarece pe străzi sunt imprevizibili.
Cercetările privind sănătatea mintală a solicitanţilor de azil care trăiesc în Padova, nordul Italiei, au constatat că 54% dintre repondenţi, conform unui eşantion reprezentativ, au avut "simptome evidente" de tulburare de stres post-traumatic.
"Ceea ce rezultă din studiul nostru este nivelul ridicat al traumei şi disconfortului pe care l-am găsit printre solicitanţii de azil, iar această suferinţă este la originea atitudinilor antisociale", a declarat cercetătorul şi jurnalistul Cristiano Draghi.
Laura Baccaro, preşedintă a Street Psychologists, organizaţie non-profit, care a condus studiul împreună cu Draghi, a declarat că scopul cercetării a fost acela de a înţelege problemele de sănătate mintală ale solicitanţilor de azil şi de a sugera modalităţi de a le rezolva.
"În investigarea solicitanţilor de azil, am constatat că majoritatea dintre aceştia prezintă simptome ale unei tulburări extrem de grave, care în mod inevitabil devine teren fertil pentru atitudini agresive care duc la probleme cum ar fi refuzul integrării''. De aici rezultă faptul că migranţi se dedau la atacuri extrem de violente, violuri, crime, tâlhării... datorită acestor probleme psihice pe care ei nu consideră că le au. Fiind crescuţi într-un mediu violent, instruiţi unii dintre ei să fie violenţi care, din nefericire, se manifestă animalic, aşa cum vedem cu toţii, în Europa, informează presa din Padova.