Carpeta cu „Răpirea din Serai”, la mare căutare. Prețul a crescut incredibil

Sursa foto OLX

În Epoca de Aur, majoritatea oamenilor aveau carpetă cu „Răpirea din Serai”. Acum, aceasta este din ce în ce mai rară și a ajuns să coste o avere.

În perioada comunistă, majoritatea oamenilor aveau carpetă cu „Răpirea din Serai”. Cu timpul, aceștia au decis să o arunce, dar acum a revenit la modă. Imaginea reprezintă o scenă din opera omonimă semnată de Wolfgang Amadeus Mozart. Acțiunea se petrece în Turcia de astăzi, iar protagonistă este o tânără care a fost răpită din iubire din palatul lui Selim Pașa.

„Mai mult de 40% din populaţia României cred că avea răpirea pe perete. Asta reprezintă o copilărie. A noastră. Toţi oamenii care au prins perioada comunistă ştiu despre această carpetă”, a declarat Adrian Rebenciuc, manager terasă.

Un antropolog a declarat că această carpetă este o emblemă a unei epoci și că va fi valoroasă toată viața.

„Mi se pare că e o emblemă a unei epoci până la urmă. Cred că a venit să înlocuiască covorul ţesut în război, că tot avem aici un război, de bunicile noastre”, a declarat antropologul Cristina Tesar.

Costă o avere

Acum, celebra carpetă a fost scoasă la vânzare pe 5.000 de lei. Mulți oameni își încearcă norocul și la licitații pentru a cumpăra faimosul covor. Acum un an, carpeta a fost expusă și la Muzeul Țăranului Român. Tinerii din ziua de azi își cumpără și hanorace sau tricouri cu imaginea de pe carpetă.

Carpeta cu Răpirea din Serai, căutată de hipsteri

S-au scris opere şi s-au făcut filme despre Răpirea din Serai. Despre ea au cântat şi marile orchestre ale lumii, şi marii lăutari ai României. Această carperă este expusă și în piața Obor, la taraba cu mici, și atrage foarte mulți clienți, în special hipsteri.

Sursa foto Facebook

Adrian Rebenciuc, manager terasă: „Terasa Obor are vreo 12 ani şi carpeta cred că o am de opt ani jumate şi cred că e cam a şasea. Au încercat să mi-o fure de vreo două ori. Au început să o iubească hipsterii mult de tot.”

Și Cristina Tesar, antropolog, a declarat că această carpetă a revenit la actualitate și că este la mare căutare.

„Aşa cum căutam în lada de zestre lucrurile bunicii, aşa facem și acum cu Răpirea din Serai. O revitalizăm”, a spus antropologul, potrivit Observator.