Supraimpozitarea contractelor a lovit dur piața muncii. Raluca Turcan: A crescut munca la negru

Supraimpozitarea contractelor a lovit dur piața muncii. Raluca Turcan: A crescut munca la negru

Una dintre recentele măsuri care au vizat piața muncii, suprataxarea, s-a dovedit a avea efecte nefaste asupra economiei. Acum, un grup de parlamentari încearcă să corecteze greșeala guvernului, spune Raluca Turcan.

Raluca Turcan a critică păstrarea supraimpozitării muncii part-time, care a dus la o scădere cu aproximativ 70.000 de locuri de muncă şi anunţă că în Camera Deputaților va „milita foarte puternic şi am foarte mulţi colegi care susțin corectarea acestei măsuri”.

Supraimpozitarea muncii part-time a creat un haos pe piața muncii, a atenționat Raluca Turcan (PNL), fost ministru al Muncii. Potrivit acesteia, s-au pierdut zeci de mii de locuri de muncă, iar această pierdere a fost cauzată de supraimpozitarea muncii part-time.

„Eu o consider o măsură greşită şi dincolo de faptul că nu încurajează creşterea numărului de locuri de muncă, nici financiar nu îşi atinge ţinta pentru care ea a fost introdusă.

Ne puteți urmări și pe Google News

De aceea am depus un amendament la legea de aprobare a acestei ordonanţe de urgenţă. Din nefericire în Senat acest amendament a fost respins, dar la Camera Deputaţilor voi milita foarte puternic şi am foarte mulţi colegi care susţin corectarea acestei măsuri. Sper să şi reuşim”, a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Această măsura a încurajat munca la negru care este în creştere

Din cauza taxelor și a impozitelor din ce în ce mai mari impuse de guvern antreprenorilor care aveau angajați part-time, a fost încurajată munca „la negru”, a mai subliniat raluca Turcan.

„Din perspectiva numărului de contracte, ultimele evaluări pe care le aveam arătau următoarea evoluţie: o creştere într-adevăr a numărului de contracte pe perioadă nedeterminată, dar o scădere de aproape două ori a contractelor pe perioadă determinată.

Per ansamblu, la finalul lunii trecute se înregistra o scădere totală a numărului de contracte de muncă de aproximativ 70.000. 70.000 de contracte de muncă, ceea ce înseamnă aproximativ şaizeci şi ceva de mii de locuri de muncă, pentru că o persoană poate să aibă mai multe contracte de muncă”, a mai subliniat fostul ministru PNL.

În perioada mandatului său a urmărit să crească  numărul de locuri de muncă

Fostul ministru al Muncii, de asemenea, mai spune că cifrele confirmă că această măsură a condus la scăderea numărului de locuri de muncă şi trebuie rezolvată problema.

Raluca Turcan a subliniat că în 2021, în mandatul ei, a crescut numărul de contracte de muncă, deşi era criză sanitară:  „Mai mult decât atât, în perioada similară de anul trecut, în plină criză sanitară, contractele de muncă au avut o evoluţie de creştere continuă şi principala mea preocupare ca ministru al Muncii a fost să creştem numărul de locuri de muncă”, a completat, fosta prim-vicepreședintă a PNL, informează Agerpres.