Raluca Turcan, prezentă unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din lume. Laude pentru un cunoscut artist român

Raluca Turcan, prezentă unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din lume. Laude pentru un cunoscut artist român Sursa foto: Facebook

Raluca Turcan a fost prezentă la unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din lume. Ministrul Culturii a luat parte la vernisajul expoziției “Ce este munca/What Work Is”, semnată de artistul Șerban Savu, sub îndrumarea curatorului Ciprian Mureșan.  Proiectul reprezintă România la ediția din acest an a Bienalei de Artă de la Veneția.

Raluca Turcan, prezentă la Bienala de Artă de la Veneția

Creațiile artiștilor români au fost expuse și în acest an în cadrul unuia dintre cele mai mari spații destinate culturii din lume. Raluca Turcan a luat parte la  vernisajul expoziției “Ce este munca/What Work Is”, semnată de artistul român Șerban Savu.

Sursa foto: Facebook

„Suntem mai bogați cultural și sufletește cu fiecare participare la Bienala de Artă de la Veneția, iar fiecare artist român, care expune la unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale din lume, adaugă o nouă și frumoasă pagină în memoria #culturală a României.

Am participat la vernisajul expoziției “Ce este munca/What Work Is”, artistul Șerban Savu, sub îndrumarea curatorului Ciprian Mureșan, proiectul care reprezintă România la ediția din acest an a Bienalei de Artă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Participarea României la Bienala de la Veneția este o declarație constant reînnoită de apartenență la #cultura europeană și mondială.”, a transmis Ministrul Culturii.

Ce spune despre unul dintre artiștii care reprezintă România peste hotare

Raluca Turcan a precizat că, România a ajuns pe scena mondială printr-un proiect cultural aparte. De asemenea, oficialul a avut numai cuvinte de laudă la adresa artiștilor români. Ministrul l-a felicitat pe artistul Șerban Savu pentru aportul adus în domeniul culturii.

„În același timp, suntem prezenți la acest eveniment pentru că avem încredere în puterea transformatoare a culturii, în capacitatea ei de a crea punți peste granițe, de a conecta oameni, trăiri și idei, de a descoperi firescul, dar și ineditul din noi toți. Ne-am dorit și am reușit să fim mai aproape de scena mondială, prin intermediul acestui proiect cultural #românesc, iar Ministerul Culturii a susținut pregătirea și participarea României la Bienala de Artă de la Veneția.

Am văzut în acest proiect al lui Serban Savu o călătorie în timp, care reconstituie un trecut apăsător și ne prezintă o Românie care își caută ritmul într-o nouă epocă istorică. Cele 45 de lucrări expuse în Pavilionul României din Giardini della Biennale ne invită să reflectăm la relația interesantă dintre muncă și petrecerea timpului liber, dintre individ și colectiv, dintre realitate și propagandă.

Îl felicit pe Șerban Savu, artistul ale cărui lucrări vorbesc despre realitățile sociale și personale, și mă bucur să văd o colaborare atât de frumoasă între artiștii din România și Atelier Brenda din Bruxelles în cadrul Bienalei de Artă de anul acesta!”, a scris ministrul Culturii pe Facebook.

Raluca Turcan, Viena

Sursa foto: Facebook

Raluca Turcan, despre relațiile culturale dintre România și Italia

Ministrul i-a îndemnat pe iubitorii de artă din România să admire această expoziție. De asemenea, Raluca Turcan i-a mulțumit Ambasadorului României în Italia, Gabrielei Duncău pentru angajamentul de a întări relațiile culturale dintre cele două state.

„Îi felicit, de asemenea, pe curatorul acestei expoziții excepționale, Ciprian Mureșan, și pe comisarul României pentru participarea la cea de-a 60-a ediție a Bienalei, doamna Ioana Ciocan, care, prin munca și ideile lor, au reușit să ofere întregului public acest proiect cultural remarcabil! Îi mulțumesc E.S. doamnei ambasador Gabriela Dancău pentru prezență și contribuția activă și relevantă la dezvoltarea relațiilor româno-italiene, inclusiv sub aspect cultural! Acest lucru arată angajamentul nostru comun în promovarea artei ca mijloc de consolidare a legăturilor culturale dintre #România și #Italia.

Mulțumesc tuturor pentru implicarea și sprijinul acordat în promovarea culturii și #artei românești în cadrul Bienalei de Artă de la Veneția! Invit iubitorii de artă să descopere acest proiect excepțional!”, a mai scris ministrul.