Evenimentul Zilei > Economie > Raiffeisen anunță ÎN SFÂRȘIT o soluție pentru creditele în franci. IATĂ despre ce este vorba
Raiffeisen anunță ÎN SFÂRȘIT o soluție pentru creditele în franci. IATĂ despre ce este vorba

Raiffeisen anunță ÎN SFÂRȘIT o soluție pentru creditele în franci. IATĂ despre ce este vorba

Raiffeisen Bank extinde oferta de conversie cu discount pentru clienții care au dificultăți la plata creditelor în CHF și au un grad de îndatorare de peste 65%, a anunțat astăzi banca.

Banca limitează drastic astfel numprul debitorilor care vor avea acces la ofertă însă, spre deosebire de celelalte bănci, oferă o facilitate și pentru cei care au credite de nevoi personale.

Metoda a fost creată pentru a veni în sprijinul clienților după momentul creșterii cursului CHF (ianuarie 2015). Circa 1.500 de clienți au beneficiat până acum de ofertele băncii de conversie cu și fără discount.

“În configurarea parametrilor acestei metode am plecat de la ideea să oferim o reducere de minim 20% pentru clienții cu credite în CHF care au dificultăți în rambursarea creditului. În momentul în care, dintr-un motiv sau altul, gradul de îndatorare al familiei depășește pragul de 65%, știm că este dificil pentru clienți să plătească și de aceea venim cu o ofertă în favoarea lor cu reducere imediată de sold”, a spus Mihai Răuță, director executiv Consumer Risc.

„De asemenea, oferim o reducere de dobândă pentru restul perioadei contractuale, practic cea mai bună dobândă la lei din oferta băncii, indiferent dacă este credit imobiliar sau de nevoi personale garantat cu ipotecă”, a mai spus acesta.

Criteriile de acordare a acestei metode de conversie:
– credite în CHF cu garanție imobiliară;
– gradul de îndatorare al familiei (debitor/codebitor) depășește 65%;
Titularul de credit care îndeplinește aceste criterii poate suna la numărul de telefon gratuit 0800.800.555, de luni până vineri în intervalul  9.00-20.00*, pentru a fi programat într-una dintre agențiile Raiffeisen Bank.
Documentele necesare (care vor fi obținute și semnate în agențiile băncii): cerere de conversie, acordul de verificare la Biroul de Credite și ANAF.

Etapele metodei:
1. reducere imediată  a soldului cu 10%;
2. conversie în lei a împrumutului, la cursul BNR din
3. reducere de dobândă pe restul perioadei contractuale (la nivelul celei mai bune dobânzi în lei oferite de bancă, ROBOR la 3 luni + 3%
4. reducere cu încă 10% a soldului, pe baza comportamentului bun de plată, 5% după primul an și încă 5% după al doilea an.

Banca anunță că are mai multe metode de restructurare a creditelor în CHF pe care le pune la dispoziția clienților săi încă din 2009. Portofoliul de credite în CHF al băncii este aproximativ 380 de milioane de euro, numărul de credite fiind în prezent de aproximativ 7700. Dintre acestea, peste 52% au fost restructurate până acum.