Evenimentul Zilei > International > RAI NEWS: Arcuri: „Începem vaccinările, iar în nouă luni vom avea imunitate de turmă”
RAI NEWS: Arcuri: „Începem vaccinările, iar în nouă luni vom avea imunitate de turmă”

RAI NEWS: Arcuri: „Începem vaccinările, iar în nouă luni vom avea imunitate de turmă”

Pe 27 decembrie "voi fi la Institutul Spallanzani, sau chiar din dimineața zilei de 26, pentru că Pfizer a asigurat că primele 10.000 de doze vor ajunge cu o zi mai devreme.

Transportul va fi împărțit la 21, iar de la Roma dozele vor fi pleca spre 20 de sedii regionale. Călătoriile din Capitală vor fi gestionate de forțele armate. La următoarele, începând cu 30 ianuarie, Pfizer va trimite dozele în cele 300 de centre regionale”, este programul primelor zile ale campaniei de vaccinare menționat de către comisarul Domenico Arcuri.

În total, „Italia va primi 202 milioane de doze, 13,4% din UE. Imediat, de la Pfizer vom avea 27 de milioane: 8,8 în primul trimestru al anului 2021, 8,1 în al doilea trimestru, 10,1 în al treilea. Și UE negociază cu compania pentru a trimite încă 13,5 milioane. Dacă EMA aprobă vaccinul Moderna pe 6 ianuarie, suntem gata să primim 10,8 milioane: 1,4 în primul trimestru, 4,7 în al doilea și tot atâtea în al treilea.

Prin urmare, avem deja certitudinea de 38 de milioane pentru primele trei trimestre: 20 de milioane de italieni vor fi vaccinați în nouă luni”. În plus, „la cele 38 de milioane de vaccinuri Pfizer și Moderna trebuie să le adăugăm pe cele pe care UE le negociază cu companiile farmaceutice, apoi pe celelalte care vor fi aprobate. Am încredere că vor sosi și cele 40 de milioane de la AstraZeneca”.

„Avem deja certitudinea a 38 de milioane pentru primele trei trimestre: prima doză și vaccinare pentru 20 de milioane de italieni în nouă luni. Farul sunt cele 42 de milioane de italieni: 70%, imunitate de turmă”, a spus Domenico Arcuri, comisar extraordinar pentru criza COVID-19, care a explicat: „Pfizer a asigurat că primele 10.000 de doze vor ajunge cu o zi înainte de ziua vaccinării la nivel european. Transportul va fi împărțit la 21, iar de la Roma dozele vor fi distribuite pentru 20 de regiuni. Călătoriile din capitală vor fi gestionate de forțele armate. La următoarele livrări, începând cu 30 ianuarie, Pfizer va aduce dozele direct în cele 300 de centre regionale”.

„Am împărtășit alegerea locurilor și dozelor în funcție de regiune. 98% dintre centrele identificate au deja o cameră frigorifică sau vor avea una în primele zile ale anului 2021. Pentru restul de 2% le cumpărăm noi. În total, Italia va avea 202 milioane de doze, 13,4% din UE. Imediat de la Pfizer vom avea 27 de milioane: 8,8 în primul trimestru al anului 2021, 8,1 în al doilea trimestru, 10,1 în al treilea. Iar UE negociază cu compania pentru a ne aduce încă 13,5 milioane de euro. Dacă EMA aprobă vaccinul Moderna pe 6 ianuarie, suntem gata să primim 10,8 milioane: 1,4 în primul trimestru, 4,7 în al doilea și tot atâtea în al treilea. Și UE negociază sosirea a încă 10,8 milioane”, a spus Arcuri.

Cu privire la posibilitatea că asistăm la un alt haos, cum ar fi măștile, comisarul special explică faptul că „sistemul italian” de combatere a situațiilor de urgență are o experiență de zece luni și o muncă comună. Avem un plan strategic aprobat de Parlament: acum trei săptămâni ne-au acuzat că nu îl avem. Și am implementat sistemul informatic pentru urmărirea vaccinărilor în timp real. Interpol susține că există riscul furtului de vaccinuri. Transportul rutier va fi escortat”.

După prima fază a grupurilor mai slabe, „nu vor exista benzi preferențiale, nici o piață a vaccinurilor. Ele vor fi gratuite pentru toată lumea și nu vor fi obligatorii. Când vom avea doze suficiente, sperăm între al doilea și al treilea trimestru, toți vor putea să se vaccineze cu ușurință. Vom implica și medicii generaliști și medicii pediatri. Promisiunea solemnă este că nu vom lăsa o singură doză de vaccin în depozitele noastre. (Rador)

https://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Covid-Studio-australiano-immuni-al-virus-dopo-infezione-dura-almeno-8-mesi-14ea80ad-566c-4177-a25b-46008fd613cc.html

Traducerea Cătălina Păunel