Evenimentul Zilei > EVZ Special > Pansament pe sufletul chirurgului Radu Zamfir. Micuța balerină Lavinia a prins aripi muzicale!
Pansament pe sufletul chirurgului Radu Zamfir. Micuța balerină Lavinia a prins aripi muzicale!

Pansament pe sufletul chirurgului Radu Zamfir. Micuța balerină Lavinia a prins aripi muzicale!

„Constantine, Constantine/Mă mir și mă uit la tine!/Ziua, noaptea prin pădure/Plin de rouă, vai de tine!/Și dacă mă uit mai bine/Constantine, Constantine/Neagră-i cămașa pe tine!” Cel mai în vogă hit folcloric al momentului, „Constantine, Constantine”, răsună cald, într-o seară friguroasă, din glasul unei copile de 12 ani, îmbrăcată într-o ie primită în dar de la niște moți din comuna Horea, Munții Apuseni!

Este locul de care tatăl micuței vedete, chirurgul Radu Zamfir de la Institutul Clinic Fundeni, a rămas legat pe viață, după ce a salvat alte vieți. După nici trei ani de când a început să ia lecții de canto cu soprana Anca Pârlog, puștoaica abordează lejer melodii din repertoriul unor vedete care au cucerit lumea muzicală: „Ex’s & Oh’s” (Elle King), „The Grea test” (Sia), „Never give up” (Sia), „Million Reasons” (Lady Gaga). La fel de bine interpretează și „Aseară ți-am luat basma”, „Hora din Moldova” sau „Cântă cucu-n Bucovina”.

Pop și etno

Vocea cu un timbru special i-a adus deja Laviniei Zamfir un pumn de premii la concursurile de muzică pentru copii. E chestie de timp ca micuța vedetă, care a început să cânte în joacă, la un microfon imaginar, imitând prin casă melodiile din desenele animate, să aibă piesa ei.

La 12 ani, fetița cu alură de balerină și degete de pianistă are în față tot timpul din lume, sprijinul familiei în care a avut norocul să se nască și simțul artistic al sopranei Anca Pârlog, de la Școala de muzică Next Star Studio, cea care știe să-i șlefuiască vocea și să-i aleagă melodiile potrivite. Ultimele premii care au intrat în palmaresul Laviniei sunt cele de la Festivalul național de interpretare și creație Constelația Juniorilor, ediția a IX-a, care a avut loc recent la Focșani: trofeul grupei 12-14 ani la secțiunea etno, cu „Constantine, Constantine”, și premiul I la grupa 11- 12 ani, secțiunea pop internațional, cu „Million Reasons” (Lady Gaga).

 

„Nu îi dau voie cu cizme peste genunchi”

Elevă în clasa a VI-a, Lavinia se împarte între orele de canto și Corul Allegretto. A făcut și balet, însă a renunțat pentru că, după cum spune tatăl ei, e din ce în ce mai aglomerată cu școala.

„Fiind foarte ambițioasă, vrea note mari peste tot, însă nu se îndură să renunțe nici la Corul Allegretto, nici la lecțiile de canto, mai ales că a început să aibă realizări pe plan muzical. E un copil care muncește mult. E cu telefonul în brațe doar în pauzele dintre lecții, în rest cântă în baie, în cameră, în mașină. Nu are pagină de Facebook, pentru că nu e momentul, însă mai stă pe WhatsApp cu prietenele. Nu îi dau voie cu cizme peste genunchi, așa cum mai văd la alte fetițe de vârsta ei. Uneori își mai face ea niște bucle, iar o dată am văzu-o cu rimel. Cică s-a dat din plictiseală. Nici în oraș nu o las să iasă singură deocamdată, cu mici excepții, când mai merge cu prietenele la mall. Sunt prea mulți eliberați conditionat”, dezvăluie modul în care își educă fetița medicul Radu Zamfir, specialist în prelevări de organe și în chirurgie hepato-bilio-pancreatică.

Între cer și mare

Motoarele, filmele românești, marea și scuba diving se numără printre pasiunile doctorului, în rămășițele de timp liber! Dar în colecția personală, chirurgul Radu Zamfir are sute de filmulețe și fotografii făcute în timpul zborurilor în care misiunile sale sunt, mai tot timpul, pe muchie de cuțit. Deși are fotografii spectaculoase făcute deasupra României, încă nu s-a gândit la o expoziție. Dar ar vrea să filmez sub apă în jurul epavei de la Costinești și apoi pe puntea superioară, pentru un mic film documentar. Recent s-a implicat într-o campanie în care îi îndeamnă pe români să doneze sânge, că doar un chirurg știe cel mai bine ce înseamnă criza de sânge într-un spital.

Crăciun cu steluțe

Sfârșitul de an este plin pentru Lavinia și pentru celelalte steluțele ale sopranei Anca Pârlog (foto). Urmează:

● Crăciun cu Steluțe ediția a V-a (spectacol de Crăciun al școlii de muzică Next Star Studio) – 14 decembrie ora 19. 00, Yellow Club (str. Lucrețiu Pătrășcanu nr.1)

● Christmas NextStars ediția I (spectacol de Crăciun al școlilor de muzica Next Star Studio și Nextstar) – 16 decembrie, ora 17.00, Quantic Pub (Șos. Grozăvești 82). Concert susținut de trupe vocal-instrumentale formate din elevii celor doua școli.â

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: