Radu Ştefan scrie istorie pentru Lazio! Românul a devenit cel mai selecţionat jucător din istoria de 121 de ani a clubului italian

Radu Ştefan scrie istorie pentru Lazio! Românul a devenit cel mai selecţionat jucător din istoria de 121 de ani a clubului italian

Radu Ştefan a intrat, astăzi, definitiv, în istoria clubului lazial. Experimentatul fundaş în vârstă de 34 de ani a depăşit recordul de prezenţe deţinut de Giuseppe Favalli şi a devenit cel mai selecţionat jucător din întreaga existenţă a formaţiei înfiinţate în 1900.

Radu Ştefan a fost aruncat din primul minut pe teren, în confruntarea de pe „Stadio Olimpico”, cu Spezia şi a bifat astfel cel 402-lea meci în tricoul capitolinilor. Apărătorul lateral a rămas pe gazon până la sfârşitul partidei, câştigate dramatic de Lazio, printr-un gol marcat pe final, în minutul 88, de ecuadorianul Felipe Caicedo (2 - 1).

„Radu Ştefan este oficial cel mai selecţionat fotbalist din întreaga istorie a lui Lazio Roma” au titrat imediat, pe pagina oficială, şi reprezentanţii echipei pregătite de tehnicianul Simone Inzaghi.

Inzaghi, impresionat de devotamentul jucătorului român

Antrenorul principal al grupării „celeste” are numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului din România şi recunoaşte că îşi doreşte să se bazeze şi în continuare pe serviciile acestuia. Potrivit jurnaliştilor din Italia, Claudio Lotito, proprietarul trupei de pe „Stadio Olimpico”, îi pregăteşte lui Radu Ştefan o prelungire a contractului pentru încă un sezon.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ce pot să spun despre recordul lui Radu Ştefan? Sunt fericit pentru el. Este un jucător care îşi merită locul în istoria lui Lazio Roma. Mi-a fost coleg de echipă şi mie şi întotdeauna a dat dovadă de o dedicare uriaşă” l-a elogiat Simone Inzaghi pe fundaşul de 1,83 metri.

Lazio, asediată de Spezia

Lazialii au avut mult de tras în confruntarea de azi, cu micuţa Spezia. După golul decisiv marcat de Caicedo, din lovitură de pedeapsă, Radu Ştefan şi ceilalţi coechipieri ai săi s-au văzut nevoiţi să facă faţă atacurile furibunde ale oaspeţilor, din ultimele minute. Cu doi oameni mai puţini pe teren, „celeştii” au rezistat au reuşit să reziste eroic şi să obţină trei puncte mari, care îi apropie de locurile de Champions League.

„A fost o victorie foarte grea. Spezia e o echipă puternică, dar în ultimele minute ne-am arătat spiritul de luptă pe teren” s-a declarat încântat, antrenorul secund al romanilor, Massimiliano Farris, la sfârşitul acestui duel.