Evenimentul Zilei > Social > Şeful masoneriei din România, în spatele marii întâlniri a masonilor din toată lumea. Informaţii de ultimă oră
Şeful masoneriei din România, în spatele marii întâlniri a masonilor din toată lumea. Informaţii de ultimă oră

Şeful masoneriei din România, în spatele marii întâlniri a masonilor din toată lumea. Informaţii de ultimă oră

Prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România, a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC News. Veștile sunt bune. Nu există conflicte în masoneria mondială.

"La anul va fi conferința mondială la Israel. Va fi un mesaj important de toleranță, încredere, prietenie. Este bine că se organizează la Israel și, nu vă ascund, că pe undeva a fost și propunerea mea. Simțeam că este nevoie să se desfășoare în acea zonă. Va fi bine și pentru Marea Lojă din Israel și, în general, pentru toată zona, să fie dat un semnal de pace", a zis prof. univ. dr. Radu Bălănescu la DC News.

Întrebat dacă diferențele tot mai pregnante dintre SUA și Europa și ascuțirea relațiilor între SUA – Rusia se revăd și în interiorul masoneriei mondiale, prof. univ. dr. Radu Bălănescu a zis: ”Nu. În masoneria mondială nu există astfel de tensiuni sau, dacă vreți, tensiunile care, la un moment dat, există între niște state nu sunt reflectate la nivelul relațiilor între marile loje ale statelor respective".

”Masoneria poate fi, la rigoare, ultima soluție în oprirea unui conflict deschis”, a adăugat Bogdan Chirieac.

Prof. univ. dr. Radu Bălănescu a punctat: "… atâta timp cât există o relație corectă între Marea Lojă din țara respectivă și conducerea țării respective. Există niște canale, dar nimeni nu trebuie să le folosească, dacă nu este întrebat sau dacă nu este apelat. Nimeni nu face de capul lui".