Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) a avut în primul semestru al anului pierderi de 300.000 de lei, faţă de 109 milioane de lei, în perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă.
"RADET anunţă, miercuri, că rezultatele financiare obţinute în primul semestru al anului curent confirmă un trend pozitiv. Eforturile susţinute şi măsurile implementate au condus la reducerea semnificativă a pierderilor - de la 109 milioane lei, înregistrate la data de 30 iunie 2017 (primul semestru al anului 2017), la doar 0,3 milioane de lei la 30 iunie 2018 astfel că aproape a fost atins echilibrul financiar", arată reprezentanţii companiei.
Totodată, raportat la rezultatele economico-financiare ale lunii august 2017, datoriile curente cu termenul de plată depăşit au scăzut cu 2,7 milioane de lei, de la 63,8 milioane de lei, la 61,1 milioane de lei, în aceeaşi lună a anului 2018.
De asemenea, în data de 20 august 2018, RADET înregistra către ELCEN datorii (cu termenul scadent depăşit) în valoare de 25,8 milioane de lei. În anul 2017, la aceeaşi dată, suma restantă către ELCEN era de peste două ori mai mare, fiind în cuantum de 54,9 milioane de lei. Aşadar, în relaţia comercială cu ELCEN, se constată o îmbunătăţire netă, deficitul sezonier reducându-se cu 29,1 milioane de lei, se mai arată în comunicat.
Oficialii regiei mai arată că, potrivit experienţei anului trecut şi a proiecţiilor financiare, în perioada sezonului rece va fi achitată integral suma restantă ce se va acumula până în luna noiembrie. Totodată, raportat la aceeaşi experienţă a anului 2017, şi facturile lunilor de iarnă ar putea fi achitate cu aproximativ 30 de zile înaintea termenului scadent.
RADET Bucureşti este un prestator de servicii de interes local care exploatează reţeaua termică de termoficare a Municipiului Bucureşti. RADET are în exploatare 1.012 Puncte Termice, staţii centralizate şi module termice, 47 Centrale Termice de cvartal şi o Centrală termică de zonă (Casa Presei).
RADET furnizează energie termică pentru peste 8.200 de blocuri de locuinţe şi aproximativ 300 imobile, precum şi pentru aproximativ 5.100 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici.