Racheta trimisă de China în spațiu se apropie de Pământ. În ce interval va intra în atmosferă și unde se va prăbuși

Racheta trimisă de China în spațiu se apropie de Pământ. În ce interval va intra în atmosferă și unde se va prăbuși

Se știe intervalul în care racheta chinezească va intra în atmosfera Pământului. Deocamdată, nu se știe locul sau locurile care vor fi lovite de resturile obiectului.

Mult așteptatul eveniment, cu mare emoție, reintrarea rachetei chinezești în atmosfera Pământului, se va produce în intervalul sâmbătă, de la ora 17.00 (ora României), duminică ora 10.00. Conform datelor publicate de Sistemul European de Supraveghere Spaţială şi de Urmărire obiectul are o înclinare care sugerează că resturile sale vor cădea într-o regiune a Terrei acoperită în mare parte de ocean sau pe suprafețe nelocuite. Deci este foarte posibil ca impactul să se producă într-o zonă locuită într-un procent foarte mic.

Racheta se dezintegrează la intrarea în atmosferă

Predicțiile făcute nu sunt însă foarte corecte, deoarece obiectul spaţial este în afara zonei de control. Iar estimările cele mai precise privind locul în care vor cădea aceste resturi vor fi posibile doar cu câteva ore înainte de reintrarea acestuia în atmosferă.

Pedro Duque, inginer aeronautic şi astronaut spaniol, a afirmat că majoritatea acestor resturi „se dezintegrează la reintrarea în atmosferă” şi a explicat că, Spania furnizează consorţiului european datele primite de la radarul cu baza la Morón de la Frontera (orașul Sevilla), pentru o urmărire cât mai bună a rachetei chineze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu se știe unde se va prăbuși obiectul

Reţeaua de senzori şi de radare ale serviciului de supraveghere spaţială observă „îndeaproape” obiectul spaţial care ar urma să pătrundă în atmosferă în zilele de sâmbătă și duminică. Astronomii care au urmărit în ultimle zile traiectoria rachetei anticipează că aceasta va intra în atmosfera Pământului undeva deasupra Turkmenistanului. La această oră nu se poate ști unde se va prăbuşi obiectul.

Există riscul ca el să se împrăştie în unele zone nepopulate, dar şi deasupra metropolei americane New York-ului. „Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost informat şi ştie că, în orice moment, Comandamentul Spaţial urmăreşte aceste resturi de rachetă.” A anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby. „Este aproape întreg corpul rachetei, dacă am înţeles corect. Este aproape intact”, a mai spus reprezentantul Pentagonului.