Putin, ŞOFER de CAMION: A CONDUS cortegiul de 36 de TIRURI pentru a inaugura podul care UNEŞTE Rusia de Crimeea
Editura Evenimentul si Capital

Putin, ŞOFER de CAMION: A CONDUS cortegiul de 36 de TIRURI pentru a inaugura podul care UNEŞTE Rusia de Crimeea

Sursa foto: AP
Autor: | | 3 Comentarii | 1618 Vizualizari

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a inaugurat cotroversatul pod deasupra strâmtorii Kerch, în Crimeea, conducând personal, un camion Kamaz. Podul a fost terminat cu şase luni înainte de termenul stabilit chiar dacă pentru partea dedicată traficului feroviar, va trebui să se mai aştepte un an. Podul este lung de 19 km şi a costat 3,7 miliarde se dolari.

Structura leagă cele două maluri ale strâmtorii Kerch, de peninsula anexată de Moscova în 2014

Putin a condus personal un cortegiu de camioane grele Kamaz, care au atins viteza maximă de 40 km/h. Podul va deschide traficul public pentru vehicule, astăzi. ''Toată ţara a contribuit la construirea acestei opere'', a spus Putin în cursul ceremoniei subliniind că au fost folosite numai tehnologii ruseşti.

Urcându-se la bordul camionului, a exclamat ''poehali'', care în rusă înseamnă ''să pornim'' - citând pe Yuri Gagarin, care a folosit aceeaşi expresie pe 12 aprilie 1961 urcându-se la bordul navei Vostok 1 pentru primul zbor al umanităţii în spaţiu. Convoiul a plecat la ora 14, 47 din Rusia continentală şi a sosit în orăşelul Kerch, în Crimeea, la ora 15,06.

Condmnare din partea Uniunii Europene: S-a violat suveranitatea Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Acţiune Externă al UE, condus de Federica Mogherini, a comentat cu duritate evenimentul: ''Inaugurarea din partea preşedintelui rus Vladimir Putin al aşa-zisului *pod al Crimeei* - care leagă peninsula anexată de Moscova în 2014 de Rusia - constituie o altă violare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei din partea Rusiei. Uniunea Europeană continuă să condamne anexarea ilegală a Crimeei şi a Sevastopolului de către Rusia şi nu va recunoaşte această violare de drept internaţional''.

Potrivit UE, ''construirea podului are ca obiectiv forţarea ulterioară a integrării la Rusia a peninsulei anexată în mod ilegal şi izolarea sa de Ucraina''. Printre altele, podul limitează trecerea navelor către porturile ucraineene în marea de Azov prin strâmtoarea Kerch

Preşedintele Putin, orgolios: ''Un eveniment istoric''

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a definit deschiderea podului peste strâmtoarea Kerch ''un eveniment istoric''. ''S-a adeverit un miracol'', a spus el cu ocazia ceremoniei de deschidere a părţii automobilistice a podului.

''Adresez felicitări sincere pentru această extraordinară şi cu adevărat istorică zi, în sensul adevărat al cuvântului. Este istorică pentru că în diferite epoci, chiar şi în perioada dominaţiei ţariste, s-a visat la construirea acestui pod şi, în sfârşit, graţie muncii voastre şi a talentului vostru, s-a adeverit'', a spus Putin adresându-se muncitorilor. Preşedintele rus a mulţumit separat responsabililor proiectului care ''fără nicio exagerare au pus interesele generale ale statului deasupra intereselor personale''

Preşedintele rus, potrivit La Stampa, a mai exprimat mulţumiri inginerilor militari, ecologiştilor, arheologilor, oamenilor de ştiinţă, proiectanţilor, inginerilor civili şi muncitorilor implicaţi în realizarea proiectului. ''Mai mult de 10.000 de persoane muncesc în acest şantier şi, în realitate, întreaga ţară a muncit la această structură'', a spus Putin. Structură care va contribui la ''dezvoltarea economiei Crimeei şi a Sevastopolului cu un nou ritm şi va duce la o îmbunătăţire a standardului de viaţă''.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate