Evenimentul Zilei > International > Putin RESTRÂNGE dreptul de a PROTESTA pe durata Campionatului Mondial
Putin RESTRÂNGE dreptul de a PROTESTA pe durata Campionatului Mondial

Putin RESTRÂNGE dreptul de a PROTESTA pe durata Campionatului Mondial

Președintele Putin a semnat un decret care introduce restricții pentru manifestațiile de stradă în perioada campionatului mondial de fotbal din 2018.

Documentul, publicat astăzi pe site-ul guvernului, arată că manifestațiile și alte adunări de protest vor putea avea loc în orașele care găzduiesc competiția doar în locuri și la ore aprobate de autorități.

Această măsură va fi în vigoare între 1 iunie și 12 iulie 2017, când are loc Cupa Confederațiilor, și între 25 mai și 25 iulie 2018, când are loc Cupa Mondială.

Principalul opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, care a chemat la o manifestație de amploare pe 12 iunie în întreaga țară, a declarat că acest decret nu îi va opri pe simpatizanții săi să iasă în stradă.

„Drepturile cetățenilor ruși garantate de Constituție nu pot fi retrase sau amendate prin decret prezidențial”, a scris Navalnîi pe Twitter. „Bineînțeles, manifestațiile noastre nu vor interfera cu meciurile.”

Vladimir Putin a mai semnat un decret care interzicea manifestațiile în perioada Jocurilor Olimpice de la Soci și a Jocurilor Paralimpice din 2014.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: