Evenimentul Zilei > Actualitate > Putin pune Statele Unite pe jar! Rachetele balistice americane devin inutile?
Putin pune Statele Unite pe jar! Rachetele balistice americane devin inutile?

Putin pune Statele Unite pe jar! Rachetele balistice americane devin inutile?

Rusia pare să fi obținut supremația în mai multe domenii cheie ale competiției militare cu Statele Unite ale Americii. Nu e vorba numai de rachetele hipersonice, ci și de sistemele anti-balistice.

Ultimul anunț al Moscovei a declanșat un uragan la Pentagon. Potrivit Ministerului Apărării, Rusia intenționează să finalizeze testele sistemului său modern de rachete sol-aer / rachete anti-balistice S-500 și să îl introducă în serviciu în 2021. Declarația îi aparține ministrul adjunct al apărării Alexei Krivoruchko și a fost făcută în cadrul unui interviu acordat Ziarul Krasnaya Zvezda a publicat.

„Este deja  planificată finalizarea probelor și introducerea în funcțiune a sistemului de rachete S-500 și a radarului Voronezh „, a declarat Krivoruchko.


COVID-19. Vești bune din SUA: Molnupiravir, antiviralul eficient contra SARS-Cov-2


Anterior, oficialul a spus că livrările în serie ale S-500 către unitățile armatei sunt programate să înceapă în 2025.

S-500 are cea mai mare rază de acțiune la nivel mondial

Rusia a anunțat că mizează să poată folosi sistemul de apărare S-500 în următorii 25 de ani, ceea ce pare să dovedească faptul că experții ruși cred că sunt în posesia uei tehnologii fără egal. După cum au anunțat publicațiile occidentale, noul sistem de rachete anti-balistice este capabil să doboare ținte pe o rază de 481,2 km. Cu alte cuvinte, are o rază de acțiune cu 80 de kilometric mai mare decât orice alt sistem defensiv aflat în funcțiune în zilele noastre.


Alertă mondială! Rusia încearcă să transforme virusuri mortale în arme apocaliptice


Radarele cu rază lungă de acțiune sunt coloana vertebrală a sistemului de avertizare timpurie. Ele detectează rachete balistice intercontinentale  și urmăresc traiectoriei lor de zbor. Radarele transmit datele culese  către apărarea antirachetă care se declanșează atunci când racheta se află la o distanță adecvată pentru interceptare.

Radarele rusești de avertizare timpurie din clasa Voronezh au  trei componente: Voronezh-M (banda de metri), Voronezh-DM (banda de decimetri), Voronezh-SM (banda de centimetri). Cele trei radare funcționează într-un singur sistem. Stațiile decimetrice și centimetrice determină parametrii țintă și. În prezent, șapte radare Voronezh sunt în serviciu în regiunile Leningrad, Kaliningrad, Irkutsk, Orenburg, Krasnodar, Krasnoyarsk și Altai, anunță Agenția Tass.

Cât privește noile rachete anti0balistice, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Alexei Krivoruchko, a declarat anul trecut că specialiștii militari testează încă din 2019 rachete sol-aer fără egal din lume. Aceste rachete au fost, de altfel special concepute  pentru noul sistem de apărare antiaeriană S-500.

Melania Trump, vizată de teoria conspirației! Totul a plecat de la niște fotografii ciudate!

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.