Putin pregătește „ucigașul de portavioane”. Are o rază de acțiune de până la 4.000 de km: „Nu au rival”

Putin pregătește „ucigașul de portavioane”. Are o rază de acțiune de până la 4.000 de km: „Nu au rival” Rachete balistice. Sursă: Nikolaev | Dreamstime.com

Rusia pregătește o armă nouă, despre care președintele Vladimir Putin spune că nu are rival. Este vorba despre racheta balistică Zmeevik. Racheta dezvoltată de Moscova ar putea intra în serviciul unităților de coastă ale Marinei Ruse.

Agenția Tass  a anunțat „racheta balistică Zmeevik cu echipament de luptă hipersonic a fost dezvoltată de destul de mult timp. A fost concepută pentru a distruge ținte mari de suprafață, în primul rând portavioane”.

O altă sursă citată de agenția de presă a spus că rachetă dezvoltată de Moscova ar putea intra în serviciul unităților de rachete de coastă ale Marinei Ruse.  „Zmeevik” este asemănătoare cu rachetele chineze din clasa DF-21D și DF-26 ce au o rază de acțiune de până la 4.000 de km.

Racheta este dezvoltată de compania NPO Mashinostroeniya din orașul Reutov. Compania este și cea care a proiectat și produce rachetele hipersonice Zircon, despre care președintele rus Vladimir Putin spune că „nu au rival”. Compania nu a dorit să ofere mai multe informații.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Armele minune” pe care Rusia spune că le dezvoltă

Știrea publicată de TASS vine după ce mai devreme în cursul zilei de marți, 11 iulie, șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, a anuțat că Rusia pregătește noi teste cu racheta sa balistică „Sarmat”. Ea este cunoscută și sub numele de „Satan 2”.

În ultimii ani, Rusia a anunțat că dezvoltă mai multe „arme minune” care nu ar putea fi contracarate de sistemele occidentale. Armele fac parte din planurile președintelui Vladimir Putin de a moderniza forțele armate ale țării.

De asemenea, Moscova a anunțat în luna mai că a creat un laser care poate distruge dronele inamice „în câteva secunde”. Analiștii militari s-au declarat însă sceptici față de anunțul Rusiei. Până în acest moment, laserul nu a fost văzut pe câmpurile de luptă din Ucraina.

Producătorul dronelor Bayraktar TB2, compania turcească Baykar, s-a declarat la rândul său „neimpresionat” de presupusele arme anti-drone pe care Rusia le-ar fi dezvoltat.

Armamentul Federației Ruse

Armata rusă a pierdut de la începutul războiului din Ucraina o mare parte din armamentul său. Cea mai grea lovitură primită de ruși a fost scufundarea navei Crucișătorul Moskva. În acest moment, Rusia a recurs la folosirea tancurilor T-62. Sunt considerate tancuri de epocă deoarece ele au început să fie fabricate începând cu anul 1961. Ultimele versiuni ale T-62 au fost construite în 1983. La începutul agresiunilor, armata rusă dispunea de 2.840 de tancuri de luptă.

În luna februarie a anului 2022, Rusia numără 4.477 de focoase nucleare. Ele sunt destinate bombardamentelor strategice cu rază lungă și unor forțe nucleare cu rază mai scurtă.