Putin le cere rușilor să facă mai mulți copii. De la trei în sus, ar fi ideal

Putin le cere rușilor să facă mai mulți copii. De la trei în sus, ar fi ideal Președintele Rusiei, Vladimir Putin. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Putin încurajează populația rusă să facă mai mulți copii. Președintele rus a subliniat importanța acestui aspect, evidențiind nevoia de a menține echilibrul demografic al țării.

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi că familiile din Rusia ar trebui să aibă cel puțin doi copii pentru „supraviețuirea etnică” și trei sau mai mulți pentru a se dezvolta și prospera, potrivit Reuters.

De ce vrea Putin mai mulți copii în Rusia

Vladimir Putin a îndemnat joi familiile din Rusia să aibă cel puțin doi copii "pentru supraviețuirea etnică" și să aspire la trei sau mai mulți pentru a facilita dezvoltarea și prosperitatea țării.

Declarația vine în contextul pierderilor semnificative suferite de Rusia în urma invaziei din Ucraina, cu sute de mii de oameni părăsind țara, fie în dezacord cu războiul, fie din teama că ar putea fi chemați să lupte pe front.

Ne puteți urmări și pe Google News

Putin a subliniat necesitatea unei creșteri demografice pentru a contracara aceste pierderi și a evidențiat importanța cel puțin a doi copii în fiecare familie pentru menținerea identității etnice. Joi, președintele Putin a comunicat angajaților unei fabrici de tancuri din regiunea Uralilor că fiecare familie ar trebui să aibă cel puțin doi copii.

„Dacă vrem să supraviețuim ca grup etnic trebuie să existe cel puțin doi copii”, a spus el.

Dacă fiecare familie ar avea doar un copil, populația s-ar reduce, a mai detaliat președintele Rusiei.

„Și pentru a te extinde și a te dezvolta ai nevoie de cel puțin trei copii”, a mai adăugat Putin.

Sursă foto: Dreamstime

Liderul rus cere femeilor mai mulți copii

Nu este prima oară când președintele rus Vladimir Putin le cere ca femeile din țara sa să aibă mai mulți copii. La finalul lui 2023 acesta recomanda rusoaicelor să facă „șapte, opt sau mai mulți” copii pentru a crește populația.

Și atunci el a avertizat că este imperativ să se evite „problemele demografice catastrofale” care ar putea afecta economia țării.

„Multe dintre popoarele noastre mențin tradiția familiei, în care sunt crescuți patru, cinci sau mai mulți copii. Amintiți-vă că în familiile rusești bunicile și străbunicile noastre au avut câte 7-8 copii. Să păstrăm și să reînviem aceste tradiții. A avea mulți copii, o familie numeroasă, ar trebui să devină o normă, un mod de viață pentru tot poporul Rusiei. O familie nu este doar fundamentul statului și al societății, este un fenomen spiritual, sursa moralității”, a declarat liderul de la Kremlin vorbind printr-un link video la forumul Consiliul Poporului Mondial al Rusiei, marți, 28 noiembrie 2023.

Sursă foto: Dreamstime

Putin interzice mişcarea LGBT

Putin susține valorile tradiționale și a interzis mișcarea LGBT, afirmând că este „extremistă”.

La finalul anului trecut, Curtea Supremă a Rusiei a decis că activiștii LGBT trebuie să fie clasificați drept extremiști, o decizie criticată de reprezentanții comunității homosexualilor și transsexualilor, care se tem de posibile arestări și urmăriri penale.

Această măsură se înscrie într-o serie de restricții din ce în ce mai severe în Rusia privind exprimarea orientării sexuale și identității de gen, inclusiv prin legi care interzic promovarea relațiilor sexuale „netradiționale” și care interzic schimbarea legală sau medicală a sexului.