Alex Younger va stabili, de asemenea, modul în care agenția sa, cunoscută în mod oficial ca Serviciul Secret de Informații (SIS), se pregătește să consolideze legăturile cu agențiile-surori din Europa, pe fondul incertitudinii continue cu privire la posibilele repercursiuni ale unui Brexit pentru securitate.

În cel de-al doilea discurs public de când ocupă funcția, este de așteptat ca Younger să se concentreze asupra nenumăratelor amenințări pentru Mare Britanie care provin din mai multe sfere și cum intenționează MI6 să țină pasul cu ele.

El va spune că MI6 a jucat un rol central în expunerea oamenilor din spatele atacului de la Salisbury și în expulzarea diplomaților ruși.

Abordarea negativă l-a afectat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, și are ca scop să arate Rusiei și ator posibile țări ostile că există consecințe pentru comportamentul nepotrivit. Younger va face presiuni asupra Rusiei sau „a oricărui alt stat care intenționează sa submineze modul nostru de viață, să nu subestimeze determinarea sau capabilitățile noastre sau ale aliaților noștri”, informează The Guardian.