Evenimentul Zilei > Economie > PUTIN dă vina pe OBAMA și MERKEL pentru criza mondială
PUTIN dă vina pe OBAMA și MERKEL pentru criza mondială

PUTIN dă vina pe OBAMA și MERKEL pentru criza mondială

Sancţiunile adoptate de Statele Unite şi Uniunea Europeană contribuie la agravarea crizei economice mondiale, care a început în 2008, este de părere Aleksei Pușcov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Dumei de Stat, citat de RIA Novosti, scrie Mediafax.

Pe Twitter, oficialul rus a postat următorul mesaj: "Criza economică mondială începută în 2008 încă nu s-a terminat, ea continuă se se agraveze. Consider că este vina Statelor Unite şi a Uniunii Europene, care au adoptat sancţiuni împotriva Rusiei". Acesta a spus că „vinovații” vor culege roadele deciziilor incorecte luate. 

Declarațiile subordonatului lui Vladimir Putin au venit în contextul unei întâlniri dintre Barack Obama și David Cameron, premierul britanic. 

Zilele trecute, cancelarul german Angela Merkel a spus că nu vede niciun motiv pentru care UE ar renunța la sancțiunile impuse Rusiei. 

Rusia trece printr-o perioadă de criză ca urmare a sancțiunilor pe care atât SUA cât și UE le-au aplicat. Rubla s-a depreciat cu circa 50% anul trecut în fața dolarului și euro, iar pe fondul scăderii cotațiilor barilului economia rusească  a avut mult de suferit, 

 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: