Evenimentul Zilei > International > Putin TAIE din bugetul ARMATEI ca să crească SALARIILE bugetarilor
Putin TAIE din bugetul ARMATEI ca să crească SALARIILE bugetarilor

Putin TAIE din bugetul ARMATEI ca să crească SALARIILE bugetarilor

Deşi a spus de mai multe ori că nu s-a decis dacă va mai candida pentru un nou mandat, anul viitor în martie, preşedintele Vladimir Putin a trecut la câteva măsuri populiste. Se întoarce la popor dând de înţeles că ştie clar ce va face în ceea ce priveşte candidatura la preşedinţie. Potrivit presei ruse mai mulți bani vor fi alocați în sănătate, creșterea salariilor în special în sectorul public.

Aceste planuri pentru toamnă le-a discutat în cadrul  întrevederii la reședința sa din afara Moscovei, Novo-Ogariovo, cu Vladimir Vasiliev, președintele grupului parlamentar al Rusiei Unite din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus. Stenograma acestei discuții a fost publicată pe site-ul Kremlinului.

"În sesiunea de toamnă va trebui să lucrăm la Legea bugetului. Ne așteaptă multă muncă și vom discuta în mai multe rânduri despre toate aceste" reduceri, a spus Vladimir Putin. În acest context, președintele rus a subliniat că "economii semnificative urmează să se facă în bugetul pe anul viitor" prin reducerea "unor articole din bugetul pentru apărare". "Acest lucru nu va afecta însă planurile noastre de reechipare a armatei și marinei ", a spus Putin.

Reamintim faptul că Vladimir Putin a fost ales preşedinte pentru prima dată în urmă cu 17 ani. Putin a efectuat două mandate prezidențiale consecutive de patru ani, între 2000 și 2008, după care a devenit prim-ministru până în 2012, iar apoi din nou președinte. Ulterior, Constituția rusă a fost amendată pentru a permite șefului statului să dețină mandate de șase ani.

"Potrivit News Rambler Service, autoritățile ruse și-au planificat să reducă cheltuielile din domeniul apărării de la 4,7% din PIB în 2016 la 2,9% din PIB în 2019. De altfel și în cadrul conferinței de presă anuale, Putin a declarat că "vom intra în această nișă de 2,8% și ne vom menține la acest nivel în următorii ani", titrează rfi.ro.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: