Vladimir Putin, mișcare periculoasă în plin război. Își construiește propria armată privată

Sursa foto: Dreamstime

Vladimir Putin își creează propria sa armată privată, numită „Hispaniola”. Aceasta va fi conturată sub aripa partidului „Rusia Unită”, deținut de liderului de la Kremlin.

Putin face o nouă mișcare în plin război cu Ucraina. Liderul de la Kremlin va avea o nouă armată privată, denumită Hispaniola. Partidul președintelui Rusiei a început deja recrutarea în acest sens.

Putin va avea o armată privată

Cei acceptați în cadrul armatei private vor fi trimiși direct pe frontul din Ucraina. Conform serviciilor militare de informații ucrainene (GUR), partidul lui Vladimir Putin a început deja seria recrutărilor.

Hispaniola va reprezenta noul braț armat al Kremlinului și ar urma să fie alcătuită și din ultrașii care au fost folosiți pe front drept carne de tun.

Soldați ruși.Sursa foto: Dreamstime.com

Hispaniola, noua formațiune privată

Partidul „Rusia Unită” stă în spatele ambițioasei inițiative. „Hispaniola” va reprezenta o formațiune extrem de puternică pentru care a început deja recrutarea. Printre cei incluși în cadrul acesteia se numără mai mulți mercenari care urmează să fie trimiși pe frontul din Ucraina.

Centrul de recrutare Hispaniola, operează în sfera teritoriilor ocupate din Ucraina. Soldații care acceptă să intre în structura formațiunii private vor primi 220.000 de ruble pe lună, respectiv 2.931 dolari. Înainte de plecarea pe front, aceștia semnează un contract pe 6 luni de activitate.

militari ruşi / Sursă foto: Arhiva EVZ

Armata privată a lui Putin. Soldații răniți, „recompensați” cu 10.000 de dolari

Conform planului de formare a noii structuri armate, soldații care vor suferi răni ușoare vor primi de la stat  aproximativ 10.000 de dolari. De asemenea, familiile celor care își pierd viața pe front vor primi de la stat 54.000 de dolari.

Serviciile militare de informații ucrainene spun că mulți dintre recruții ruși ajung „carne de tun” pe front. Mai mult, acestea au subliniat că  rușii nu își preiau răniții de pe câmpul de luptă, alegând declararea decesului acestora. În spatele acestei atitudini ar sta interesul rușilor de a nu acorda compensațiile financiare.

Conform estimărilor, rușii au pierdut până în prezent aproximativ un sfert de milion de militari. De altfel, raportul serviciilor secrete americane arată că pierderile armatei ruse se ridică la 315.000 de militari.