Evenimentul Zilei > Politica > PUSL îl somează pe ministrul Mediului să se implice în subiectul Bâstroe: „Biosfera Deltei este în pericol”
PUSL îl somează pe ministrul Mediului să se implice în subiectul Bâstroe: „Biosfera Deltei este în pericol”

PUSL îl somează pe ministrul Mediului să se implice în subiectul Bâstroe: „Biosfera Deltei este în pericol”

Partidul Umanist Social Liberal, prin vocea deputatului Grațiela Gavrilescu, i-a solicitat ministrului Mediului, Tanczos Barna, să se implice mai mult în problema Bâstroe.

„Doar câteva ore ne mai despart până la termenul limită promis de partea ucraineană pentru a putea începe măsurătorile pe Bâstroe și Chilia. Cu toate acestea, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor încă așteaptă acordul părţii ucrainene, e drept, „cu navele pregătite” de Ministerul Transporturilor.

A aștepta nu este o soluție! Îi cer ministrului Tanczos Barna să se implice mai mult, să ceară sprijin și Ministerului de Externe și să urgenteze formalitățile. Suntem deja în al doisprezecelea ceas și nu are voie să se împace cu situația”, transmite Grațiela Gavrilescu.

Experţii Comisiei Europene sosesc luni în România pentru a verifica dragările de pe canal Bâstroe
Sursa foto: Captură video

Deputatul umanist, care a fost și ministru al Mediului, îi sugerează lui Tanczos Barna să se grăbească, înainte de a fi prea târziu, iar ecosistemul Deltei să fie grav afectat.

„Dacă pentru a începe măsurătorile e nevoie de acceptul Forţelor Navale Ucrainene, atunci trebuie să insiste pentru a grăbi primirea acestuia. Nu putem aștepta până când scăderea debitului pe Sulina va fi atât de semnificativă încât să poată fi văzută cu ochiul liber și de la București!
Îi cer domnului ministru să citească opiniile academicienior și cercetătorilor români. Biosfera Deltei este în pericol! Debitul Brațului Sulina e în scădere. Orice așteptare costă! Costă poporul român”, a subliniat Grațiela Gavrilescu.

Tanczos Barna a afirmat, luni, că încă așteaptă acordurile părții ucrainene în cazul măsurătorilor pe canalul Bâstroe.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: